منشور کوروش،سندي بر قدمت تاريخي تمدن ايران است

عضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي و گردشگري کوه خواجه شهرستان زابل با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn) گفت:بخشي از لوح گلي منشور کوروش به عنوان چگونگي پيروزي دولت کوروش بر دولت‌هاي زمان خودش بوده و قسمت دوم دستورهاي کوروش همچون آزادي اديان،آزادي بردگان و.... است که مي‌تواند به عنوان قدرت بلامنازع حکومت هخامنشيان و وسعت قلمرو حکومت آنان در سال 538 ق.م باشد.

امير دامن‌کشان با بيان اينکه بر اهميت اين لوح زماني افزوده مي‌شود که کوروش چنين قانوني را براي نظم و امنيت داخلي و خارجي کشور وضع کرد،خاطرنشان کرد:با توجه به قدمت منشور کوروش که از سال 538 ق.م نوشته شده و از زمان کشف آن در سال 1879 تا کنون،تمدن‌هاي دنيا نتوانسته‌اند چنين منشور و قانون کاملي را که به عنوان منشور حقوق بشر نام گيرد نگارش کنند بنابراين اهميت آن بيش از پيش بر تمام مردم فرهنگ دوست و ملل دنيا مشهود مي‌شود.

دامن‌کشان افزود:از اهميت اين منشور مي‌توان گفت که اين منشور توسط سازمان ملل در سال 1971 به شش زبان اصلي دنيا منتشر شده است و کپي آن هم اکنون در سازمان ملل نگهداري مي‌شود.

عضو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي و گردشگري کوه خواجه شهرستان زابل اظهار داشت:اين منشور با پيگيري‌هاي مجدانه رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور و دولت مردمي و عدالت محور احمدي نژاد، به ايران آورده شده است.

دامن‌کشان خواستار شد که مهلت نمايش منشور کوروش در ايران هر چند براي مدتي کوتاه تمديد شود تا همه مردم فرهنگ دوست و کساني‌ که توانايي ديدن اين منشور را دارند بتوانند از نزديک نظاره گرد منشور حقوق بشر واقعي در دنيا باشند.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 1389100617