منشور کوروش گواه روحيه بردباري در فرهنگ ايراني است

معاون صنايع‌دستي کشور در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(CHTN)، با اعلام اين خبر اظهار داشت:‌ منشور کوروش در سال 538 پيش از ميلاد مسيح به فرمان کوروش پادشاه بنيانگذار هخامنشي و به دست هنرمندان آن زمان نگاشته شده است.

تهمينه دانيالي تصريح کرد: نقوشي که با تدبير و درايت صنعتگران از ترکيب دو هنر حکاکي و طراحي خلق شده، به طوري که نيمه نخست آن از زبان رويداد نگاران بابلي نقش شده و نيمه پاياني آن سخنان و دستورات کوروش کبير به خط ميخي اکدي نوشته شده است.

وي افزود:‌ به طور حتم اين منشور يک اثر هنري سفال گونه است که نشانه‌هاي حضور موفق هنرمندان صنايع‌دستي در قرن‌ها پيش را به معرض نمايش مي‌گذارد.

اين استاد دانشگاه بيان داشت: خلق اثري چون منشور کوروش مقارن با دوراني است که هنرهايي چون نقاشي، حجاري، طراحي، فلزکاري، چيني سازي،‌ منبت کاري، نجاري، پارچه بافي، مجسمه سازي، قلابدوزي به همگان آموزش داده مي‌شد.

دانيالي با بيان اينکه در حقيقت منشور کوروش از نظر معنوي بزرگترين نشانه روحيه بردباري در فرهنگ ايراني است، گفت:‌ گذشته فرهنگ ايراني با صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي عجين بوده است.

به گفته معاون صنايع‌دستي سازمان ميراث فرهنگي کشور در گذشته هر چه داشته‌ايم و هر فن و حرفه‌اي که به آن پرداختيم شاخه‌ها و رشته‌هاي صنايع‌دستي در آن مستتر بوده است.

وي در ادامه اظهار داشت: با تکيه بر نقش و اهميتي که هنرهاي دستي در خلق اين اثر ارزشمند تاريخي داشته‌اند بازديد خيل عظيم بازديدکنندگان از منشور کوروش را انتظار داشتيم که خوشبختانه اتفاق افتاد.

اين مقام مسوول اضافه کرد:‌ با توجه به پراکندگي هنرمندان و صنعتگران صنايع‌دستي در اقصي نقاط کشور فرصت کوتاه پيش آمده نتوانست آن‌طور که بايد زمينه بازديد از اين هنر به يادگار مانده را فراهم کند.

تهمينه دانيالي يادآور شد: با افزايش زمان حضور منشور کوروش عرصه‌ها براي بازديد هنرمندان امروز با هنر دست صنعتگران ديروز باز مي‌شود.


111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389100624