به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از وب‌دا پرويز طوسي، متخصص پوست و عضو هيئت علمي دانشگاه شهيدبهشتي گفت: خال يک ضايعه­ي خوش خيم پوستي است که از رشد و تکثير ملانوسيت‌ها حاصل مي­شود و به دو دسته اصلي تقسيم مي‌شوند خال‌هاي مادرزادي که يا در دوره جنيني ايجاد مي‌شود يا مدت کوتاهي پس از تولد به وجود مي‌آيند و خال­هايي که در طول زندگي ظاهر مي­شوند و امکان بوجود آمدنشان در دوران شيرخوارگي کم و در ساليان بعد بيشتر مي‌شود.

وي افزود: خال­هاي خوش­خيم نيازي به برداشتن ندارند مگر آن که زيبايي مدنظر فرد باشد اما اگر در طي زمان، خال حاشيه نامنظمي پيدا کند،‌ تغيير رنگ بدهد، قرينگي‌اش را از دست بدهد،‌ اندازه‌اش بزرگ‌تر شود يا فرد هر نوع احساس سوزن‌سوزن شدن يا ترشحات چرکي و خوني داشته باشد بايد با نظر پزشک اقدام به برداشتن خال کند و بعد از انجام اين کار، نمونه را براي پاتولوژي بفرستد.

طوسي با اشاره به اين که برداشت خال­هاي گوشتي با روش ليزر و فريزکردن مناسب نيست،‌گفت: بهترين روش براي برداشت خال هاي گوشتي عمل جراحي است زيرا نمونه برداشته شده از نظر بدخيم بودن آزمايش مي‌شود و مراحل بعدي براي بيمار طي خواهد شد اما در دو روش ديگر کمتر اتفاق مي‌افتد که بر روي نمونه‌ها آزمايش صورت گيرد و اگر اين خال‌ها بدخيم بوده باشد در مراحل بعدي که بيماري پيشرفت کرده است، ظاهر مي شود.

وي ادامه داد: برداشتن خال‌هاي روي گردن و سينه احتمال به جا گذاشتن گوشت اضافي دارد که اگر پزشک نکات لازم جهت پيشگيري از اين عارضه را رعايت کند احتمال آن خيلي کمتر مي‌شود.

اين متخصص پوست تاکيد کرد: افرادي که براي زيبايي اقدام به برداشتن خال مي کنند اين نکته را بايد بدانند که بعد از برداشتن خال، داحتمال به جا ماندن جاي بخيه و فرورفتگي وجود دارد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389100632