فاز اول مطالعات منطقه تاريخي نيشابور نزديک خط پايان است

ابوالفضل مکرمي فر در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(chtn)، ضمن اعلام اين خبر گفت: به دليل آنکه منطقه فرهنگي – تاريخي نيشابور فاقد طرح مطالعاتي بود و به منظور بررسي وجود محوطه‌ها و آثار تاريخي موجود در منطقه مذکور اين اقدام عملياتي شد.

وي بيان داشت: اين مطالعات از زمستان سال 1387 آغاز و اکنون در مرحله پاياني و جمع بندي نهايي قرار گرفته است.

مدير اين پايگاه ميراث فرهنگي تصريح کرد: اين طرح در تمامي ابعاد از جمله بررسي منابع طبيعي، محيط زيست، آب و هوايي، مطالعات متون و منابع مکتوب دوران تاريخي و اسلامي، مطالعات باستان شناختي دوران تاريخي و اسلامي و همچنين بررسي ميداني ژئوفيزيک و ژئوالکتريک صورت گرفته است .

مکرمي فر با تأکيد بر اينکه بررسي‌هاي که پيش از اين انجام شده محدود به بخشي از اين منطقه بود، گفت: اما طرح مذکور طرحي جامع نگر و کلي بود که تمامي جغرافياي تاريخي واقعي منطقه تاريخي – فرهنگي را در بر مي‌گيرد.

اين مقام مسوول اضافه کرد: اطلاعات به دست آمده بسيار حائز اهميت بوده و نيز نشاندهنده وسعت منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور از يک سو و نيز عظمت نيشابور در طول تاريخ از جهات مختلف معماري، تجاري، اقتصادي، فرهنگي، ديني و علمي از سوي ديگر است.

وي در ادامه اظهار داشت: اين موضوع نشان مي‌دهد که پرداختن به هر يک از موضوعات مذکور دريچه‌اي به تاريخ و فرهنگ اين منطقه از سرزمين ايران است.

مکرفي فر خاطرنشان کرد: عوامل طبيعي و از جمله کوه‌هاي بينالود و نيز قرار گرفتن در مسير جاده ابريشم يکي از مهمترين عوامل شکوفايي اين شهر بوده است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389100864