جهش قلاع تاريخي خراسان جنوبي براي ثبت در فهرست جهاني

حميد حلاج مقدم در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: تا به حال 180 قلعه تاريخي خشتي و سنگي در استان خراسان جنوبي شناسايي شده است.

وي افزود: پرونده ثبت جهاني قلاع تاريخي خراسان جنوبي نيز توسط اين معاونت مرحله به مرحله تکميل شده و در نهايت براي بررسي‌هاي اوليه در اختيار معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور قرار مي‌گيرد.

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اين استان اضافه کرد: معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري کشور در حال تکميل اطلاعات مجموع قلاع ايراني به منظور ثبت در فهرست جهاني است که در اين زمينه پتانسيل خوبي در استان خراسان جنوبي وجود دارد.

حلاج مقدم همچنين با اشاره به اينکه بازديد از مجموعه باغ و عمارت اکبريه با هدف ثبت در فهرست جهاني صورت گرفته است، اظهار داشت:‌ کارشناس سازمان جهاني يونسکو مدتي پيش با همين هدف از مجموعه باغ و عمارت اکبريه بازديد کرد.

اين مقام مسوول بيان داشت:‌ علاوه بر اين معاونت حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي خراسان جنوبي همکاري و حضور فعالي در پرونده‌هاي ثبت جهاني مساجد ايراني داشته است.

وي بيان اينکه از سوي معاونت حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي خراسان جنوبي در ابتداي راه هفت مسجد معرفي و پرونده‌شان در دست تهيه قرار گرفت، گفت:‌ در نشستي که يازدهم مهرماه در دفتر ثبت آثار معاونت ميراث فرهنگي کشور برگزار شد، پرونده سه مسجد تاريخي خراسان جنوبي مورد پذيرش اوليه قرار گرفت.

حلاج مقدم تصريح کرد: مساجد کوشک، جامع فردوس و جامع قاين نظر گروه کارشناسي را در مرحله نخست ارزيابي‌‌ها جلب کردند.

وي ادامه داد:‌ مقرر شد اطلاعات تکميل و مستندات بيشتري به پرونده‌هاي پذيرفته شده، اضافه شود.


111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389100912