وي با اشاره به اينکه اين مطالعات شناخت عمده شهر زنجان، تاريخچه کارخانه در ايران و زنجان را شامل ميشود، ادامه داد: همچنين مطالعه و شناخت بنا، معرفي تزئينات، برداشت وضع موجود پلان، نما، مقاطع، پرسپکتيو، آسيب شناسي معماري نيز انجام شد.
مدير کل ميراث فرهنگي اين استان اضافه کرد: در اين پروژه مطالعاتي به آسيب شناسي سازهاي، طرح مرمت، راهبردهاي مداخلات سازهاي و درمان آسيبهاي بالقوه و بالفعل پرداخته شد.
وي راه اندازي کارخانه در شهرهاي مختلف ايران را علاوه بر تأمين نيازهاي صنعتي، در ايجاد شهر نوين و مدرن مؤثر دانست و افزود: معماري کارخانهها تلفيقي از معماري سنتي ايران و معماري نئوکلاسيک است.
الهي با تأکيد بر اينکه ترکيب مصالح سنتي از جمله آجر، گچ با مصالح جديد مثل تيرآهن و سيمان از خصوصيات مهم اين دسته بناها است، تصريح کرد: کارخانههاي ايران همزمان با اوج نهضت مدرن در اروپا بين سالهاي 1933 تا 1939 مقارن با پهلوي اول احداث شدند.
وي کارخانههاي کبريت توکلي و ممتاز را اولين و دومين کارخانه کبريت در ايران نام برد گفت: سومين کارخانه کبريت سازي به نام سه ستاره(سعادت) زنجان در سال 1319 در زنجان ساخته شده است.
به گفته مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري زنجان اين کارخانه ابتدا در بخش شمالي شهر و در کنار مسير دروازه رشت احداث شده و به مرور زمان در بافت شهر زنجان قرار گرفته است.
112/
انتهای پیام/