وي در ادامه به معرفي بخشهاي مختلف موزه پرداخت و گفت: موزه از دو بخش سالن و فضاي باز تشکيل شده و سالن موزه داراي 4 بخش با موضوعات مجزا بوده و هر بخش داراي چيدمان ويژهاي است.
وي خاطر نشان کرد: بخش نخست به ابزار و ادوات پشمچيني و مراحل توليد انواع نخ و پارچههاي پشمي و ابريشمي توسط بانوان ايل سنگسر اختصاص دارد.
پاکزاديان با اشاره به بخش دوم اين موزه گفت: اين بخش شامل انواع دستافزارهاي زندگي روزمره و دوگانه ايل نيمهکوچ رو سنگسر بوده و انواع ظروف، ابزار، جنگ افزار و .... را شامل ميشود.
رئيس موزه ايل سنگسر عشاير با بيان اينکه علاوه بر موارد فوق در محوطه ساختمان، به نمايش برخي از سازههاي عشايري پرداخته شده است ، خاطر نشان کرد: از جمله اين سازهها ميتوان به تنور، سازه اختصاصي توليد کره، انواع اجاقهاي اختصاصي توليد انواع لبنيات، سياهچادر سنگسري به عنوان بزرگترين نوع سياهچادر در بين ايلات کشور با اشکوبهاي متعدد و سازههاي داخل آن، ابزار و ادوات مشاغل مرتبط با زندگي عشايري اشاره کرد.
وي ادامه داد: تاکنون بيش از 500 قلم از اشياء فرهنگي، تاريخي و دستافزارهاي مورد استفاده در زندگي روزمره ايل سنگسر از طرف مردم به موزه اهدا شده و يا از آنها خريداري شده است.
/117
انتهای پیام/