وي ادامه داد: اين آواربرداري به ميزان يک چهارم از مساحت بنا شامل چهار فضاي ايوان ورودي شمالي، اصطبل، بخشي از حياط و اتاق نگهباني يا نمازخانه صورت پذيرفته است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي رباط شرف بيان داشت: آواربرداري فضاي ايوان ورودي شمالي منجر به نمايان شدن سنگفرش کف ايوان، سکوهاي سنگي و پاشنهگردانهاي در ايوان ورودي شمالي شده است.
ثابتي با بيان اينکه در ادامه آواربرداري فضاي اصطبل و حياط مرکزي صورت گرفت، گفت: با توجه به نمايان شدن مال بندهاي جداره ديوارهها و جرزها، کاربري اصطبل براي فضاي مذکور واضح و مسجل شد.
وي تأکيد کرد: آخرين بخش کار مربوط به فضايي در مجاورت ورودي بود که با توجه به وجود کف گچي که سراسر اتاق را فرا ميگرفت و وجود طاقهايي شبيه محراب که دقيقاً به سمت قبله قرار گرفته است و در دهانه آن براي اجراي گچبري مشابه نمازخانههاي رباط شرف وجود داشت، احتمال نمازخانه بودن اين فضا را افزايش داده است.
مدير پايگاه رباط شرف اضافه کرد: همزمان با عمليات فوق، اقدامات تثبيت و حفاظت بقاياي آشکار شده بنا و نيز مرمت استحکامي و استحفاظي اجزاء آن صورت گرفته است.
به گفته اين مقام مسوول با توجه به ويژگيهاي بنا و جمعبندي برررسيهاي صورت گرفته و مجاورت آن در مسير راه ابريشم و رباط شرف، اين بنا احتمالاً کاربري چاپار خانه داشته است.
/111
انتهای پیام/