وي افزود: اين غارها تاکنون يک فصل توسط يزدي عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان و دو فصل توسط بيگلري مسوول بخش پارينه سنگي موزه ملي ايران کاوش شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي اصفهان تصريح کرد: کاوشهاي اخير در غارهاي قلعه بزي، قديمي ترين آثار سکونت انسان در استان اصفهان را مربوط به حدود شش هزار سال پيش در دوره روستا نشيني تخمين زده بودند که باستان شناسان از آن به عنوان دوره \"مس سنگي\" ياد ميکنند، اما کشفيات باستان شناسي در قلعه بزي ثابت کرد که انسان بسيار پيشتر در اين منطقه سکونت داشته است.
حيدري پور اظهار داشت: طبق اظهارات مسوول بخش پارينه سنگي موزه ملي ايران و سرپرست کاوشهاي قلعه بزي، در کاوشهاي سال 1384 چندين نمونه ذغال براي تاريخ گذاري راديو کربن برداشت شد که با توجه به اهميت آنها به شيوه جديد اي ام اس ساليابي شدند.
ابوالفضل عبيدي معاون ميراث فرهنگي استان اصفهان نيز در ادامه افزود: نتايج ساليابيهاي تاريخي در غار پارينه سنگي قلعه بزي سکونت در اين منطقه را بين 40 تا 43 هزار سال پيش تعيين کرد.
به گفته وي اين نخستين بار است که يک مکان پارينه سنگي مياني در ايران با اين روش جديد تاريخ گذاري ميشود.
وي با اشاره به اينکه تنها مکان هم دوره با قلعه بزي که تاکنون تاريخ گذاري شده \"غار کنجي \"در لرستان است، افزود: با توجه به دقت کمتر شيوه تاريخ گذاري راديو کربن در آن زمان تخمين قدمت تاريخي منطقه غار کنجي نيز نيازمند بازنگري است.
عبيدي همچنين افزود: علاوه بر اين تاريخ گذاري مطالعاتي در حال انجام است که از شيوههاي جديد تاريخگذاري چون او.اس.ال استفاده ميشود.
معاون ميراث فرهنگي اصفهان خاطرنشان کرد: با استفاده از اين روش ميتوان نمونههاي بسيار قديمي تر از 40 هزار سال را تاريخگذاري کرد و با توجه به اينکه دوره پارينه سنگي مياني از حدود 200 هزار سال پيش شروع و در حدود 40 هزار سال پيش به پايان رسيده لذا اگر بقاياي سکونت انسان در غارهاي قلعه بزي بسيار قديمي تر از تاريخ فعلي باشد اين روش ساليابي به دقت آن را نشان خواهد داد.
وي در ادامه افزود: آثار ديگري از عصر آهن و دوران اسلامي در قلعه بزي يافت شده که در حال حاضر توسط اداره باستان شناسي اصفهان در حال مطالعه است.
عبيدي يادآور شد: با توجه به نتايج اعلام شده، استان اصفهان در حال حاضر داراي قديمي ترين آثار ساليابي شده سکونت انسان در فلات مرکزي ايران است.
111/
انتهای پیام/