بايد تلاش کنيم شيراز به پايگاه ميراث فرهنگي کشور تبديل شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور در نشست‌ رسانه‌اي با حضور اصحاب رسانه ضمن تبريک ميلاد امام محمد باقر (ع) به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

حميد بقايي در پرسش خبرنگاري مبني بر پست‌ سازماني معاون گردشگري کشور گفت: پست سازماني داراي تعريف مشخصي است،مسؤوليت‌هاي هر فرد پست تلقي نمي‌شود .

وي افزود: پست سازماني داراي رديف مشخصي براي کار مشخص،استاندارد و مصوب در معاونت نيروي انساني رياست جمهوري است که براساس آن حقوق دريافت مي‌کند و خارج از اين پست تلقي نمي‌شود.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور در ادامه از خبرنگاران خواستار به روز رساني اطلاعات اشان در اين باره شد و گفت: پس از کسب اطلاع از تعريف پست سازماني اطلاع رساني کنيد.

بقايي با اشاره به خانه‌هاي تاريخي گفت: براي خانه‌هاي تاريخي ديوان عدالت اداري حکم مي‌دهد و تخريب مي‌شود و کاري از دست سازمان ميراث فرهنگي بر نمي‌آيد و در برابر اين حکم اقدامي نمي‌توانيم انجام دهيم.

وي با اشاره به خريد اين خانه‌ها گفت: در قانون موظف به ثبت خانه‌هاي تاريخي هستيم ولي موظف به خريد آن‌ها نيستيم.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور ادامه داد:خريد يکي از غلط‌ترين روش‌هايي است که در سازمان ميراث فرهنگي پايه ريزي شده است بايد آثاري خريداري شود که جنبه نفيس دارد.

بقايي ادامه داد: ما 30 هزار اثر ثبتي در کشور داريم که اگر متوسط 100 ميليون تومان در نظر بگيريم هزينه مرمتي آن‌ها سه هزار ميليارد تومان مي‌شود اين در حالي است که بودجه مرمتي ما 30 ميليارد تومان است.

بقايي گفت:در حوزه خريد نيز حدود هشت هزار بنا بايد خريداري شود و اگر هريک از اين بناها را 100 ميليون تومان بخريم 800 ميليارد تومان مي‌شود اين در حالي است که بودجه خريد 16 ميليارد تومان است.

معاون رييس جمهور با بيان اينکه درست نيست دولت تمامي خانه‌هاي تاريخي را خريداري کند و منطقي نيست، يادآور شد:قرار نيست متولي ميراث فرهنگي کشور تنها دولت باشد بلکه همه مسؤول هستند.مسائل ميراث فرهنگي متعلق به همه کشور است و ما در حد توان پيگيري مي‌کنيم، امري که در گذشته به اين صورت پيگيري نمي‌شد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد:بازار تهران،يکي از مجموعه‌ آثار تاريخي کشورمان شديدا در حال تخريب است که با پاساژسازي و ساخت مغازه‌هاي متعدد تا 10 سال آينده چيزي با نام بازار باقي نمي‌ماند.

بقايي با بيان اينکه تيم مرمت‌کار و هزينه‌ آن‌ها را سازمان ميراث فرهنگي تامين خواهد کرد و هزينه مرمت از سوي شهرداري تامين ‌شود ،گفت:با توجه به مصوبه هيات دولت در سال 84 ، شهرداري در امر مرمت بناهاي تاريخي موظف شده است .

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور درباره تالاب ميانکاله گفت: در سفر هيات دولت کارگروهي تشکيل شد که در اين کارگروه به استاندار تفويض اختيار شد و استاندار گلستان مسؤوليت هماهنگي اجراي طرح را بر عهده گرفت که تا پايان سال جاري طرح جامع تهيه خواهد شد.

معاون رييس جمهور درباره مراکز خريد و فروش اشياي عتيقه گفت: آيين نامه اين موضوع در مسير تصويب نهايي است که به محض تصويب راه‌‌اندازي خواهد شد. تشکيل حراجي‌ها با نظارت سازمان ميراث فرهنگي براي جلوگيري از فروش آثار تاريخي است.

بقايي با اشاره به اينکه هدف از اين اقدام ممانعت از فروش آثار تاريخي کشور است،گفت:پيش از به نمايش گذاشتن اشيا در اين حراجي‌ها کميته کارشناسي کنترل و ارزيابي تشکيل مي‌شود و سپس اين اشيا به حراجي‌ها خواهند رفت.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور ادامه داد:بسياري از هنرمندان مراجعه کننده نسبت به فروش محصولات خود معترض هستند که با راه‌اندازي اين حراجي‌ها جلوي دلال‌ها و واسطه ها گرفته مي‌شود و آثار هنرمندان قيمت منطقي پيدا مي‌کنند.

بقايي با اشاره به تغيير کاربري بناهاي تاريخي گفت: بناهاي تاريخي تغيير کاربري فرهنگي و اقتصادي متناسب خواهند يافت و همچنين طرحي تحت عنوان هتل موزه آماده شده است که بر اساس آن خانه‌هاي تاريخي هتل مي‌شوند که به واسطه ارزش و قدمت اين بناهاي تاريخي مشتريان بسياري جذب اين هتل مي‌شوند که با توجه به استقبال مردم براي اقامت در اين هتل‌ها مجبور به حفظ هويت تاريخي آن خواهيم شد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور درباره هدفمندي يارانه‌ها نيز گفت:در حال پيگيري هدفمندي يارانه‌ها هستيم که با اجراي اين طرح عدالت نسبي در کشور به وجود مي‌آيد.

بقايي در واکنش به نامه فلاسفه و باستان‌شناسان به مقام معظم رهبري گفت:در حال ايجاد تحول در حوزه باستان‌شناسي هستيم که طبيعتا منافع عده‌اي به خطر مي‌افتد و واکنش نشان مي‌دهند.

وي با بيان اين که هر کس به گوشه‌اي از خاک و نام ايران توهين کند قطعا برخورد خواهيم کرد ، گفت:در اين نامه توهيني به شيراز،شهر مذهبي، تاريخي و کانون فرهنگ و تاريخ کشور صورت گرفت که جاي تاسف است و من از همين جا از تمامي مردم شيراز عذر خواهي مي‌کنم.

بقايي با اشاره به منشور حقوق بشر کوروش گفت: بايد مذاکرات اوليه با موزه بريتانيا صورت مي گرفت و ترتيبات حقوقي آن انجام مي‌شد و تا مرجع رسمي به دست ما نمي‌رسيد نبايد اطلاع رساني صورت مي‌گرفت.

وي اضافه کرد: با موافقت موزه بريتانيا با 2 درخواستي که داشتيم منشور کوروش تا چهار ماه ديگر در ايران خواهد بود.

بقايي با بيان اينکه تمديد حضور منشور کوروش عيدي به ملت ايران است، خاطرنشان کرد: همچنين منشور کوروش در جشن‌هاي نوروز که با حضور 10 کشور عضو پرونده نوروز برگزار مي‌شود،در ايران خواهد بود و ميهمانان خارجي از نزديک با وضعيت فرهنگي و تاريخي ايران آشنا مي‌شوند و همچنين حضور منشور در ايران يک حادثه ارزشمند ديني و فرهنگي است که بايد به آن توجه کرد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور گفت:جشن بزرگ نوروز با حضور 10 کشور عضو پرونده نوروز در تهران برگزار مي‌شود و قرار شد تعدادي از کشورهاي ديگر دعوت شوند تا مراسم آييني،ملي،مذهبي و ديني در تهران برگزار شود.

معاون رييس جمهور ادامه داد:جشن جهاني نوروز به احتمال زياد هفته دوم عيد برگزار مي‌شود و سازمان ميراث فرهنگي مجري آن نيست و فقط دبيرخانه جشن جهاني نوروز در سازمان ميراث فرهنگي مستقر است.

بقايي ادامه داد:پيش‌بيني مي‌کنيم رشد گردشگري امسال نسبت به سال گذشته کاهش نداشته باشد چرا که گردشگري در سبد خانواده‌ها جا دارد و اين اتفاق حتما خواهد افتاد .

وي با اشاره به واگذاري موزه‌ها به بخش خصوصي و جا به جايي موزه‌ها گفت:موظف هستيم موزه‌هاي خصوصي را توسعه دهيم و بهره‌برداري تعدادي از موزه‌ها را به نهادهاي غير دولتي واگذار کنيم که در اين راستا مديريت تعدادي از موزه‌ها را با شرايطي خاص به بخش خصوصي که داراي ضوابط و توانمندي‌هاي مشخص هستند واگذار مي‌کنيم.

بقايي دليل اين کار را پايين بودن حجم مراجعين به اين موزه‌ها دانست و گفت:اگر اين موزه‌ها در اختيار مجموعه فرهنگي قرار گيرد با انجام تبليغات آمار بازديدکنندگان از موزه‌ها قطعا افزايش مي‌يابد.

معاون رييس جمهور ادامه داد:اشياي اين موزه‌ها متعلق به دولت است و تنها نمايش و بهره‌برداري از موزه در اختيار مجموعه غير دولتي قرار مي‌گيرد.نگهبانان و امين اموال بر عهده سازمان و بهره‌بردار موزه بر عهده بخش خصوصي است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور با بيان اينکه در فاز بعدي درصدد هستيم کاخ موزه‌ها را واگذار کنيم،گفت: آمار بازديدکنندگان نسبت به جمعيت بسيار پايين است و از تمام مراکز فرهنگي کل کشور حدود چهار ميليارد تومان در سال درآمد داريم که عمده آن متعلق به بخش‌هاي جانبي است بنابراين راهکار عمده آن اين است که نحوه مديريت در موزه‌ها را بهينه کنيم.

وي با بيان اينکه موزه قرآن و موزه هنرهاي ملي ساختمان مناسبي ندارند،گفت: با توجه به نبود مکان مناسب و امکان رفت و آمد،ستاد اين دو موزه در جاي خود باقي‌ خواهد ماند ولي واحدهاي اجرايي به ارگ آزادي منتقل مي‌شوند.

بقايي گفت :بر اين اساس ساختمان مرکزي ارگ آزادي به موزه هنرهاي ملي ايران،ساختماني به موزه قرآن و ساختماني به موزه ملل تبديل خواهد شد.

معاون رييس جمهور درباره موزه ملل گفت: پس از تعطيلات ژانويه،سفراي کشورهاي تاريخي را دعوت مي‌کنيم و با تحويل گالري به اين سفرا،موظف به تجهيز اين غرفه‌ها مي‌شوند.

رييس سازمان ميراث فرهنگي کشور در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه ژئوتوريسم گفت: يکي از برنامه‌هاي معاونت گردشگري ميزباني از خبرنگاران خارجي براي تهيه مستند از جاذبه‌هاي ايران است که بر اين اساس اين برنامه‌ هر 2 هفته يکبار هياتي متشکل از حدود 10 نفر از رسانه‌هاي مکتوب،خبرنگار و تصوير بردار به ايران سفر مي‌کنند.

وي خاطرنشان کرد: مديريت خبرنگاران خارجي ورودي به کشور را به تورگردانان واگذار خواهيم کرد.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 1389101837