توقف طرح‌هاي گردشگري در بانک‌ها را پيگيري کنيد

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) حسين فاضلي، معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث‌فرهنگي در نشست خبري رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي درباره بسته‌هاي حمايتي گردشگري گفت: در اين رابطه ستادي تشکيل شد که بخش خصوصي، نمايندگان اتحاديه‌ها و تشکل‌ها عضو آن شدند.

وي ادامه داد: به اين منظور طرح مطالعاتي عملياتي تهيه شد که بايد مباني نظري آن را تدوين کنيم و در مراحل پاياني کار هستيم.

فاضلي گفت: پيش‌نويس بسته حمايتي که بخش‌هاي مختلف ما چه سهم‌هايي را خواهند خواست در حال نهايي شدن است و هفته آينده به ستاد ارائه خواهيم کرد. همچنين 2 درخواست داريم مبني بر اينکه عضو ستاد شويم و بسته حمايتي ما به عنوان بسته خاص و ويژه در کنار 9 بسته موجود در آيين‌نامه قرار گيرد.

اين مقام مسؤول گفت: سهم ما در درآمدهاي مستقيم و غير مسقيم ملي در حال حاضر حدود 10 درصد است، بنابراين لازم است به طور ويژه به سازمان ميراث‌فرهنگي توجه شود.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي درباره 30 درصد سهم صنايع از هدفمندي يارانه‌ها گفت: از اين سهم براي صنايع‌دستي که به عنوان صنعت به شمار مي‌رود سهم مشخصي خواهيم گرفت.

وي با اشاره به بي‌توجهي بانک‌ها گفت: در آخرين تفاهمي که با بانک‌ها داشتيم مقرر شد 500 ميليارد تومان به طر‌ح‌هايي با پيشرفت 25 درصد پيشرفت فيزيکي وام ارائه دهند که متاسفانه اين پنج بانک طي اين مدت با هيچ يک از اين طرح‌ها قرارداد منعقد نکردند.

فاضلي با اشاره به ميانگين زمان رسيدگي به طرح‌ها در بانک‌ها گفت: طرح‌هاي ما بيش از 210 روز در بانک در حال بررسي است که توقف اين عمليات اجرايي در بانک‌ها بايد پيگيري شود.

اين مقام مسؤول در اداره کل ميراث فرهنگي در ادامه به ارائه دستاورهاي سه همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري برگزار شده پرداخت و گفت: آمار و ارقام ارائه شده از هتل‌ها و مراکز اقامتي و تاسيسات گردشگري در دست ساخت نشان از استقبال سرمايه‌گذاران بوده است و در اين راستا 26 پروژه به سرمايه‌گذار خارجي واگذار شده است.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گفت: در راستاي بستر سازي براي توسعه سرمايه‌گذاري، اعتبارات زيرساختي گردشگري در چند سال اخير رشد قابل توجهي يافته است.

وي ادامه داد: در فاصله سال‌هاي 1384 تا 1388 در قالب طرح‌هاي تعريف شده در حوزه‌هاي مختلف گردشگري مبلغ 1/1371 ميليارد ريال اعتبارات زيرساختي ملي اختصاص يافته است، اين در حالي است که اعتبار ملي هزينه شده پيش از برنامه چهارم تنها 6/50 ميليارد ريال بوده است.

وي تصريح کرد: علاوه بر اعتبارات فوق همچون گذشته هرساله از محل اعتبارات استاني به منظور مطالعه و کمک به ايجاد زيرساخت‌هاي بخش گردشگري اعتبار تقريبي معادل اعتبارات ملي اختصاص داده مي‌شود.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري متذکر شد: همچنين در سال 1387 بر اساس پيگيري‌هاي سازمان بيش از 2 هزار و 500 ميليارد ريال از مجموع اعتبارات تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي استان به زيرساخت‌هاي گردشگري اختصاص داده شده است.

وي از مطالعه، شناسايي و امکان‌سنجي و ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز قطب‌ها و محورهاي گردشگري، مطالعه و ايجاد اردوگاه‌ها و مجتمع‌هاي خدمات گردشگري، مطالعه، شناسايي، امکان‌سنجي و ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز در مناطق نمونه گردشگري، کمک‌هاي فني و اعتباري به بخش خصوصي و تامين زيرساخت‌ سامان‌دهي سواحل درياي خزر به عنوان مهمترين اقدامات اين حوزه نام برد.

فاضلي همچنين به واگذاري 29 مکان تاريخي با حجم سرمايه‌گذاري بيش از 300 ميليارد ريال براي بهره‌برداري اقتصادي بخش خصوصي اشاره کرد و افزود: همچنين 46 مجتمع خدماتي _ رفاهي بين‌راهي از سوي شرکت توسعه ايرانگردي و جهانگردي به مبلغ 140 ميليارد ريال به بخش خصوصي واگذار شده است.

وي با اشاره به تصويب هزار و 168 منطقه نمونه گردشگري در کشور گفت: از اين تعداد عمليات اجرايي 349 منطقه در دست انجام و مطالعات امکان‌سنجي 912 منطقه نيز انجام شده است. همچنين در برنامه چهارم به ايجاد زيرساخت‌هاي 148منطقه تسهيلات ارائه شده است.

اين مقام مسؤول در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري همچنين خاطرنشان کرد: مطالعات جامع 40 منطقه انجام شده و مطالعات جامع 151 منطقه نيز در دست انجام است.

فاضلي با بيان اينکه از مجموع مناطق نمونه گردشگري کشور 615 منطقه در سال‌هاي 87 تا 89 مصوب شده است، افزود: از اين تعداد عمليات اجرايي 239 منطقه و مطالعات امکان‌سنجي 587 منطقه در دست انجام است. همچنين به ايجاد زيرساخت‌هاي 136 منطقه نيز کمک شده است.

وي در بخشي ديگر در ارتباط با تسهيلات ارائه شده به منظور ايجاد تاسيسات گردشگري در 2 سال گذشته گفت: در اين مدت به ايجاد زيرساخت‌هاي 93 مجتمع بين‌راهي، 138 محور گردشگري، 14 قطب گردشگري، 309 کمپينگ، تجهيز 19 مدرسه به امکانات پذيرايي و 35 روستاي هدف گردشگري تسهيلاتي ارائه شده است.

فاضلي از انجام مطالعات 25 طرح جامع گردشگري، 171 طرح گردشگري، تدوين 288 بسته فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در بخش گردشگري، مطالعه طرح توسعه صنعت گردشگري در محدوده ساحلي دريايي مازندران، مکان‌يابي کمپينگ اقامتي، مطالعه بررسي چگونگي ايجاد دفاتر نمايندگي و کارگزاري‌هاي جذب سرمايه‌گذاري در خارج از کشور در زمينه ايجاد و توسعه زيرساخت‌هاي صنعت گردشگري به عنوان ديگر مطالعات ملي انجام شده در اين حوزه ياد کرد.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 1389101842