وي از تبليغات به عنوان رکن اصلي توسعه گردشگري در ايران ياد کرد و گفت: متاسفانه آذريها شناخت و تصوير درستي از ايران و گردشگري آن ندارند؛ اما اميدوارم با برگزاري تور رسانهاي و تعريف يک بسته تبليغاتي مناسب از جمله نمايش فيلمها و تيزرهاي ايران در آذربايجان گام مهمي در بهبود اين روند برداشته شود.
آخوندوف در عين حال با اشاره به علاقه مردم آذربايجان براي سفر به ايران به ويژه سفرهاي مذهبي که اکنون در قالب تور زيارتي مشهد مقدس صورت ميگيرد، يادآور شد: دستاندرکاران گردشگري ايران بايد بستههاي مناسبي را براي تورهاي علمي، فرهنگي، تاريخي و رسانهاي براي جامعه آذربايجان ارائه دهند.
سفير جمهوري آذربايجان در ايران به بازديد خود از شهرهاي تاريخي کشورمان، همچون کرمان، اصفهان، يزد و شوشتر اشاره و تاکيد کرد: به نظر من کرمان بوي تاريخ ميدهد و اردبيل نيز مرکز بزرگ ديني براي شيعيان محسوب ميشود که با توجه به گسترش گردشگري در ايران بايد زير ساختهاي اين شهر نيز توسعه يابد.
وي در خصوص طرحهاي گردشگري آذربايجان گفت: طي سالهاي گذشته توسعه گردشگري به طور جدي در دستور کار دولت آذربايجان قرار گرفته و سرمايهگذاريهاي مناسبي در حوزه زيرساختهاي اين صنعت از جمله ايجاد مراکز اقامتي، توريسم درماني و افتتاح دانشگاه گردشگري براي آموزش رشتههاي صنايع وابسته انجام شده است.
آخوندوف با بيان اينکه ايران داراي تنوع آب و هوايي، تکثر فرهنگي و ظرفيتهاي کم نظير تاريخي - فرهنگي است، ابراز اميدواري کرد که به زودي ايران به يکي از مقاصد اصلي سفر آذربايجانيها تبديل شود.
سفير آذربايجان همچنين به وجود مرز مشترک ميان ايران و آذربايجان و ضرورت برنامهريزي براي توسعه منطقه مرزي ميان 2 کشور اشاره کرد و يادآور شد: از طريق اتصال راهآهن قزوين - رشت - آستارا به ناوگان حمل و نقل، ميان 2 کشور و اروپاي شرقي ارتباط مستقيم ايجاد ميشود.
/115
انتهای پیام/