ثريا باباخاني با اشاره به اينکه در کنار هر راسته عناصر وابسته به بازار شامل سراها، مساجد، حمامها و زورخانه قرار دارد، افزود: اين بازار سال 76 به شماره 1944 در فهرست آثار ملي ثبت شده است.
وي ادامه داد: پس از ثبت مجموعه بازار بر اساس اعتباري که در اختيار اين سازمان قرار گرفته نسبت به بازسازي بخشهاي آسيبديده هر راسته اقدام لازم به عمل آمده است.
معاون ميراث فرهنگي استان کرمانشاه اضافه کرد: عمليات بازسازي در راستههاي مختلف شامل بازار صندوقسازان، آهنگرها، چال حسنخان، زرگرها، مسگرها، علافخانه، تفنگسازها و راسته بازار توپخانه صورت پذيرفته است
به گفته باباخاني در جريان احداث خيابان چهل متري و جوانشير فاصلهاي ميان راسته بازار موجود در بازار توپخانه و راسته بازار علافخانه ايجاد شده بود.
وي با تأکيد بر اينکه اين موضوع پيوند راسته مذکور را با ساير بازار از بين برده، تصريح کرد: اين شرايط پيش از مرمت، بازار را در وضعي نابسامان قرار داده بود.
معاون ميراث فرهنگي کرمانشاه افزود: اين امر علاوه بر نارضايتي مغازهداران، خريداران و رهگذران شرايط نامطلوبي را براي بازديدکنندگان آثار تاريخي در فضاي توپخانه ايجاد کرده بود.
به گفته وي پس از آنکه مرمت طاقهاي راسته مورد نظر در دستور کار اين اداره کل قرار گرفت بر اساس اعتبار اختصاص يافته در سال 87 نسبت به تهيه طرح مرمت براي سردر ورودي و طاقهاي داخل راسته اقدام لازم صورت پذيرفت.
باباخاني تأکيد کرد: در سه مرحله 50 چشمه طاق به مساحت سه هزار و 500 متر مربع در راسته بازار توپخانه احياء شد.
وي دهانه راسته بازار توپخانه را هشت متر اعلام کرد و گفت: براي طرح و اجراي سازه بنا به صورت مناسب با دهانه راسته فونداسيون، بتنريزي و ستونگذاري به صورت ويژه طراحي و اجرا شد.
معاون ميراث فرهنگي کرمانشاه افزود: پس از اجراي طاقهاي تويزه و طاق گنبدي عمليات بامسازي در هفت مرحله بر اساس طاقهاي گنبدي به اجرا درآمد.
وي خاطر نشان کرد:خوشبختانه پس از انجام بازسازي طاقهاي راسته بازار توپخانه شاهد قدرداني همشهريان و اهالي اين راسته بوديم و اميد آن داريم با دريافت اعتبار لازم ساير طاقهاي اين راسته را تکميل کنيم.
/112
انتهای پیام/