ثبت ملي جنگل ابر سمنان بررسي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، امير صادقي قدمت جنگل ابر را دوران سوم زمين‌شناسي دوره پالئوزوئيک تامزوزوئيک معرفي کرد و گفت: اين جنگل در شهرستان شاهرود، بخش بسطام، دهستان کلاته‌هاي غربي واقع شده است.

وي طول جنگل ابر را 21 هزار متر و عرض آن را شش هزار متر به مساحت 14 هزار هکتار توصيف کرد که شيب عمومي منطقه 35 تا 50 درصد است.

صادقي درختان بومي چون بلوط و توسکا و درختان غير بومي چون کاج سياه و لاريکس و درختچه‌اي و علفي چون گون و گندمي و گونه‌هاي جانوري چون پلنگ و خرس را از جمله ‌گونه‌هاي با ارزش گياهي و جانوري در عرصه اثر نام برد.

وي از جمله عوامل منفي تأثيرگذار در تخريب عرصه‌هاي جنگلي را وابستگي جنگل‌نشينان و دامداران به طبيعت به طور ناخواسته عنوان کرد و گفت: حضور دام در محيط جنگلي شيب دار سبب نابودي پوشش گياهي و ايجاد فرسايش مي‌شود.

اين مقام مسوول اضافه کرد: به دليل حفاظت‌هاي انجام شده توسط سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري و سازمان محيط زيست استان‌هاي گلستان و سمنان از تجاوز و تخريب جنگل‌هاي منطقه از سوي سودجويان جلوگيري شده است.

وي در مورد بلاياي طبيعي بيان داشت: تغييرات اقليمي و افزايش دماي هوا به ويژه در فصل پاييز بر تعداد آتش‌سوزي‌ها در سال‌هاي اخير به ميزان چشمگيري افزوده است.

صادقي ادامه داد: خزان برگ‌هاي درختان پهن برگ در فصل پاييز به همراه علف‌هاي خشک کف جنگل شرايط مناسب را براي بروز آتش‌سوزي در جنگل مهيا مي‌کند در چنين شرايطي بي‌احتياطي شکارچيان غيرمجاز و چوپانان منطقه مي‌تواند موجب بروز حريق گسترده‌اي در جنگل شود.

معاون ميراث فرهنگي استان سمنان تعداد بازديد‌کنندگان جنگل ابر را در ايام تعطيل فصول گرم سال قابل ملاحظه توصيف کرد.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1389102839