به گزارش ميراث آريا (chtn) منطقه اصفهان، دکتر ميرمحمد صادقي، سرگروه تيم تحقيقاتي توليد اين دارو با اعلام اين مطلب خاطرنشان کرد: گروهي تحقيقاتي متشکل از 10 کارشناس از پنج سال پيش کار تحقيقاتي در خصوص تهيه اين دارو را آغاز کردند.

وي با بيان اين‌که ابتدا بايد ژن اين پروتئين شبيه‌سازي مي‌شد، افزود: براي توليد اين پروتئين( پلاسمينوژن) از نوعي باکتري استفاده شد و به دليل در اختيار نداشتن اطلاعات کامل در اين زمينه گروه تحقيق ابداعات جديدي را براي توليد اين پروتئين به کار گرفت.

سرگروه تيم تحقيق در ادامه با اشاره به اين‌که پس از توليد پروتئين براي فعال کردن آن عملياتي بر روي آن انجام شد، خاطرنشان کرد: براي فعال شدن اين پروتئين 2.5 سال زمان صرف شد و در اين مدت آزمايش‌هايي براي فعال کردن دارو و مقايسه با نمونه‌هاي خارجي صورت گرفت.
مدير روابط بين‌الملل دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت: تکنولوژي توليد داروي پلاسمينوژن بافتي فعال براي از بين بردن لخته خون در سطح آزمايشگاهي را داريم، اما براي توليد انبوه به وسايل و تجهيزات جديد نياز داريم، به طوري که هم‌اکنون به دنبال گرفتن مجوز براي تست کلينيکي و توليد انبوه در خود دانشگاه هستيم.

وي تصريح کرد: امکانات لازم براي توليد انبوه در تهران وجود دارد، اما توليد اين دارو در دانشگاه بهتر است چرا که در کنار نظارت بر روند توليد، زمينه لازم براي توليد داروهاي ديگر نيز در دانشگاه فراهم مي‌شود.

مير محمد صادقي، هزينه تهيه داروي پلاسمينوژن بافتي را يک صد ميليون تومان اعلام کرد و افزود: 70 ميليون تومان اين اعتبار براي خريد دستگاه‌هاي مورد نياز هزينه شد.

وي با بيان اين‌که با توليد انبوه داروي پلاسمينوژن بافتي قيمت آن يک دهم قيمت نمونه خارجي آن خواهد بود، تصريح کرد: با توليد انبوه اين دارو مي‌توان يک صد هزار بيمار را تحت پوشش قرار داد.

ميرمحمد صادقي تصريح کرد: در صورت فراهم شدن امکانات و گرفتن مجوز توليد به دليل اين‌که تکنولوژي توليد را در اختيار داريم، حداکثر تا سال آينده مي‌توانيم اين دارو را به توليد انبوه برسانيم.

وي در پايان خاطرنشان کرد: با در اختيار داشتن امکانات و با تلاش محققان دانشکده علوم دارويي و داروسازي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان تا پنج سال آينده قادر به توليد دو داروي ديگر است.202

انتهای پیام/

کد خبر 138910308