بهمن ايزدي رويکرد تيم پژوهشي خود را شناخت پديده هاي طبيعي به منظور پيداکردن نشانه هاي حيات و چرخه اکولوژي زندگي در بخشي از کوير لوت در طول شش سال عنوان کرد و بيان داشت: در نقطه اي که گفته مي شد حياتي وجود ندارد دو حشره کشف شد.
وي کوير لوت را محدوده اي بين استان هاي خراسان جنوبي، سيستان و بلوچستان، يزد و کرمان معرفي کرد و گفت: بيابان لوت بين دو گسل نهبندان در شرق و ناي بند در غرب قرار دارد.
اين مقام مسوول ارتفاع پست ترين نقطه بيابان لوت را 57 متر از سطح دريا توصيف کرد و بيان داشت: بيابان لوت جايگاه رخداد زمين لرزهاي بزرگ و مهمي بوده است.
وي با بيان اينکه شهر باستاني شهداد نقطه تلاقي راه هاي تاريخي لوت به شمار مي رود، افزود: خبيص نام گذشته شهداد نام نوعي حلوا به زبان عربي بوده است.
ايزدي ويژگي هاي طبيعي پيرامون جاده شهداد به نهبندان را جاده تل گز(نيکا) بيان کرد که بسياري از جاذبه هاي طبيعي لوت چون پديده گياه بياباني به نام تل گز در پيرامون اين جاده مشاهده مي شود.
وي ارتفاع گونه گياهي تل گز را بيش از 10 متر توصيف و خاطرنشان کرد: کشور ايران و سپس آفريقا دارندگان بزرگترين تل گزهاي جهان هستند.
اين مقام مسوول از جاذبه هاي ديگر کوير لوت به کلوت ها واقع در گستره اي در کوير مرکزي اشاره کرد که شکل هاي مختلف آن براثر فرسايش آبي و بادي به وجود آمده اند.
وي با اشاره به 11هزار کيلومتر مساحت کلوت ها، بيان داشت: ارتفاع کلوت ها با رسيدن به دامنه هاي جنوب غربي کمتر مي شود.
ايزدي \"کال شور\" را تنها رودخانه بيابان لوت عنوان کرد و گفت: محل آبخيز اين رودخانه کوه هاي شمال و بيرجند است./119
انتهای پیام/