به گزارش ميراث آريا (chtn) ، 'زهرا عبداللهي'‌ افزود:‌ سبزيجاتي که برگ سبز دارند مانند انواع سبزي خوردن سرشار از ويتامين C و سبزيجات زرد يا نارنجي يا قرمز رنگ مانند هويج سرشار از بتاکاروتن پيش‌ساز ويتامين A هستند.

وي ادامه داد سبزيجاتي مانند هويج، کدو حلوايي و اسفناج حاوي ويتامين A هستند و علاوه بر پيشگيري از شب‌کوري در جلوگيري از سرطان هم مفيد هستند.

عبداللهي خاطرنشان کرد استفاده از سبزي‌ها به ميزان 3 تا 5 واحد در روز توصيه مي‌شود. يک واحد از سبزي‌ها شامل يک ليوان سبزي خام يا يک دوم ليوان سبزي‌هاي پخته است.

وي با بيان اين که بعضي از سبزيجات مانند اسفناج و گوجه فرنگي حاوي ويتامين E هستند، گفت: اين ويتامين براي کارآيي بهتر ساير ويتامين‌ها به ويژه ويتامين C اهميت زيادي دارد و اثر آن در جلوگيري از سرطان شناخته شده است. ويتامين E اثر حفاظتي بر روي ريه‌ها در مقابل آلودگي هوا دارد.

معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تاکيد کرد سبزي‌ها علاوه بر ويتامين‌ها و املاح، حاوي فيبر هستند که اثر حفاظتي در برابر سرطان روده دارند و براي پيشگيري از يبوست نيز مفيد هستند.

عبداللهي افزود: بهتر است سبزيجات و صيفي‌ جات، خام خورده ‌شوند زيرا ويتامين‌هاي بيشتري به بدن مي‌رسانند و حرارت، برخي از ويتامين‌ها به ويژه ويتامين C را از بين مي‌برد.
202

انتهای پیام/

کد خبر 1389110239