در 10 سال گذشته با ظهور وبسايتهاي ارائهدهنده سرويس ايميل رايگان و رواج روبه گسترش استفاده از صندوقهاي الکترونيکي شخصي در دنيا، مشاوران بازاريابي و فروش همواره در پي به دست آوردن ايميل کساني بودهاند که احتمال ميرود مشتري آينده محصول مورد نظرشان باشند. از اين رو، برخي شرکتها يا در مواردي کارکنان آنها به صورت غيرقانوني اقدام به فروش ليست ايميلهاي کردهاند که در پرونده مشتريان ثبت شده است. شرکتهاي خريدار پس از به دست آوردن ليست ايميلها، نامههاي تبليغاتي خود را براي افراد ارسال ميکنند و پس از مدتي نيز آن ليست را تکميلتر کرده و با قيمت بالاتر به ديگران ميفروشند.
کارخانهداران، سرمايهداران، مديران شرکتهاي خصوصي، مسوولان خريد سازمانها، مشتريان شرکتهاي خدمات هوايي، صاحبان فروشگاههاي مشهور، افراد خارجي مقيم ايران، مشتريان کمپانيهاي واردکننده اتومبيل، خريداران محصولات لوکس و مشترکان شرکتهاي خدماتي در بالاي شهر، دانشجويان و حتي کنکوريها از بيشترين گروههاي هستند که ايميل آنها در ليستي با فورمت «txt» فروخته ميشود و پس از مدتي رگبار ايميلهاي تبليغاتي به سويشان شليک ميشود.
يکي از فروشندگان اين ليستها مدعي شده است که ايميل گروههاي مشخص را همراه هزاران آدرس مديران سايتها، صاحبان وبلاگ و اعضاي ايراني ياهو و گوگل ميفروشد. اين فرد ضمن اعلام شماره حساب بانکي خود، تضمين ميکند که حداکثر 48 ساعت پس از دريافت سفارش و مبلغ، لينک مستقيم دانلود ليست ايميلها براي خريدار ارسال ميشود.
گاهي ليستهاي ايميل مشتريان شرکتها توسط نفوذگران مجازي به سرقت ميرود و به فروش ميرسد، زيرا هکرها خود نيز از خريداران اين ليستها هستند. هنگامي که فروشنده تضمين ميکند آدرس ايميلها متعلق به کاربران فعال است و اکنون مورد استفاده قرار ميگيرد، هکرها ميتوانند با ارسال هرزنامه يا حتي ويروس دايره قربانيان خود را گسترش دهند.
نکته قابل تأمل اين است که گروههاي ضد انقلاب و مخالف نظام که توسط سازمانهاي جاسوسي غربي حمايت ميشوند و در دو سال اخير به ويژه از زمان آغاز هدفمندي يارانهها از راههاي مختلفي چون راهاندازي شبکههاي ماهوارهاي و وبسايتهاي جديد براي تشويش اذهان و نشر اکاذيب عليه مسوولان کشور و برنامههاي اقتصادي دولت بهره گرفتهاند نيز ميتوانند يکي از مشتريان اين ليستها باشند و نقشههاي شوم خود را با اهداف خاص پيادهسازي کنند.
انتهای پیام/