مسعود شريفي ادامه داد: شهريار عدل کارشناس ارشد مرمت فيلمهاي ايران که مسووليت بررسي اين فيلمها را برعهده گرفت نيز شواهد و اسناد خوبي براي اثبات حقايق مربوط به فيلمهاي مکشوفه در اختيار دارد.
وي بيان داشت: اين کارشناس 10 سال پيش نيز از فرانسه به ايران سفر کرد و اولين فيلمهاي سينمايي دوران قاجار که در کاخ گلستان کشف شد را مورد بررسي قرار داد.
مدير اين مجموعه فرهنگي- تاريخي تصريح کرد: يک ماه قبل از کشف فيلمها تعدادي نسخ خطي به زبان فارسي و عربي در بخشي ديگر از کاخ گلستان کشف شد که اطلاع رساني در مورد آنها همراه با فيلمهاي مکشوفه صورت گرفت.
شريفي با اشاره به اينکه نسخ خطي و فيلمهاي قاجاري را در روز برگزاري نشست به نمايش درآورديم، اظهار داشت: اين آثار همراه با يکديگر کشف نشدند و يافتن آنها فرآيندي دو ماهه را پشت سر گذاشته است.
اين مقام مسوول همچنين در مورد روند کشف فيلمهاي قاجاري در عمارت خورشيد کلاي کاخ گلستان گفت: فصل تازه فعاليتها در کاخ گلستان بر مبناي ساماندهي بخشهاي مختلف اين مجموعه فرهنگي- تاريخي رقم خورد.
وي افزود: بر همين اساس بازگشايي بعضي از تالارها چون برليان و الماس که به دليل مشکلات حفاظتي و نيروي انساني تعطيل شده بودند، در دستور کار قرار گرفت.
مدير کاخ گلستان تأکيد کرد: در اين ميان عمارتهايي نيز بودند که جنبه موزهاي نداشته بلکه داراي انبارها و پستوهايي بودند که حداقل پس از پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي باز نشده بودند.
شريفي با بيان اينکه در زمان مديريتهاي پيشين کاخ گلستان، تلاشهايي براي ساماندهي و استفاده بهينه از فضاهاي موجود آغاز شده بود، گفت: در دوره فعلي نيز ما مساعي مديريتهاي پيشين را ادامه داده تا به عمارت خورشيد کلا رسيديم.
وي اضافه کرد: در انبارهاي موجود اين ساختمان مجموعهاي از ضايعات ساختماني، نخاله و البته وسايل اسقاطي جمع آوري شده بود که پس از پاکسازي کمدي در انتهاي انبار کشف شد که با شکستن پلمپ آن مقداري اقلام خام و داروهاي عکاسي به دست آمد.
مدير مجموعه فرهنگي- تاريخي کاخ گلستان در ادامه اظهار داشت: پس از ساماندهي اقلام کشف شده، 9 قوطي فيلم که در داخل آنها 22 حلقه فيلم بود نيز شناسايي شد.
شريفي گفت: در گام بعد از شهريار عدل به عنوان يک کارشناس مرمت براي حضور در کشورمان و بررسي اين فيلمها دعوت به عمل آمد که نتايج فعلي را به همراه داشت.
وي با اظهار تأسف از رويه نادرست، غير اخلاقي و غير حرفهاي اين خبرگزاري متوهم يادآور شد: در مکاتبات با رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري از کشف کمد حامل اين فيلمها از لفظ نخالههاي ساختماني استفاده شد که مجموع نخالهها، ضايعات ساختماني و وسايل اسقاطي را در بر ميگرفت که متأسفانه اين موضوع نيز زمينه برداشت نادرست اين خبرگزاري را فراهم کرد.
مسعود شريفي خاطرنشان کرد: با توجه به بکر بودن بسياري از فضاهاي کاخ گلستان در آينده نيز شاهد کشف اسناد و اقلام تاريخي ديگري نيز خواهيم بود که رسالت تمامي رسانهها بايد در راستاي زمينه سازي براي بهره مندي فرهنگي بيشتر از آنها قرار گيرد.
111/
انتهای پیام/