ارايه مقاله نگاره‌هاي مزدايي در تدفين‌هاي اقوام غيرآسياي ميانه

به گزارش ميراث آريا(chtn)پروفسور ج.آن لرنر از دانشگاه نيويورک در اين همايش گفت: در ميان اسباب و ابزارهاي که از يک گور مربوط به نيمه دوم سده ششم و آغاز هفتم در چين يافت شده است، تخت و تابوت‌هايي سنگي با نقوش برجسته از تصاوير ايراني و مربوط با آسياي ميانه به چشم مي‌خورند.

وي افزود: از مهم‌ترين آنها مربوط به مراسم ويژه زرتشتي يا مزديسني معروف به \"سگ‌ديد\" و \"سدره\" و باور رزتشتي \"گذر از چينود پل\" و وجود موجودات نمادين مانند پرنده‌هايي با بال‌هاي روبان‌ گون و موجوداتي همچون سيمرغ است.

آن‌لرنر ادامه داد: بيشتر اين گونه تخت و تابوت‌هاي سنگي توسط سغديان و ساير مردمي از آسياي ميانه ساکن در چين ساخته شده که هدايت جوامع زرتشتي را بر عهده داشته‌اند.

وي افزود: آرايه‌هاي اين يادگارها اين ماهيت را گواهي مي‌کند که با سنگ‌ نوشته‌هاي صاحبان قبر نيز مطابقت دارند.

به گفته اين پروفسور از دانشگاه نيويورک، با اين حال، برخي از وسايل تدفيني فاقد نوشته‌اند، هر چند محل پيدايي آنها مشخص است؛ از سويي ديگر، برخي از وسايل نيز فاقد پيشينه و از بازار عتيقه ‌فروشي به دست آمده‌اند.

آن لرنر ادامه داد: با اين وجود و بر اساس آرايه‌هاي وسايل به دست آمده از اين قبرها، به نظر مي‌رسد که برخي از صاحبان گمنام اين قبرها چيني باشند، نه اهل آسياي ميانه.

وي همچنين با اشاره به تصاوير اشاره شده به توضيح نمادهاي حکاکي شده روي اين نگاره‌‌ها پرداخت و گفت: نگاره‌هايي از پل روي اين يادمان‌ها به چشم مي‌خورد که بيشتر آ‌ن‌ها نشانه‌اي از راهي براي رسيدن به بهشت و نمادهايي از پرنده‌ها به عنوان نشانه‌اي از حمايت حيوانات از انسان در برابر شياطين است.

/117


انتهای پیام/

کد خبر 1389112420