وي ايران را به عنوان پلي نقش آفرين بين شرق و غرب توصيف کرد و بيان داشت: همکاري بازرگانان ايراني و يوناني در توليد و تجارت ابريشم از زمانهاي بسيار دور تاکنون بخش بزرگي از مطالعات روابط ايران و يونان را تشکيل ميداده است.
اونگليس ونتيس به تحليل نقش اقتصادي بازرگانان يوناني در استان گيلان و مسير استانبول به تبريز پرداخت و گفت: اين تحليل همکاري بازرگانان يوناني و ايراني را در زمان رقابت شديد ميان شرق و غرب آشکار خواهد کرد.
وي با بيان اينکه در سال 1830ميلادي داد و ستد تجاري ايران از راه تبريز، ترابوزان و استانبول در حال افزايش بود، بيان داشت: به طور کلي محصولات مبادله شده ميان ايران و اروپا شامل کتان، پارچههاي پنبهاي، پشم، فلز، مخمل، وسايل شيشهاي، آئينه و شکر بود.
اين مقام مسوول با اشاره به داد و ستد تجاري ابريشم از ايران به اروپا از طريق گيلان، يادآور شد: در ابتدا مسلمانان و ارمنيها بخش عمدهاي از داد و ستدهاي انجام شده بين ايران و غرب را تحت نظارت داشتند.
به گفته وي، اهميت پيدا کردن محصولات ابريشم در دوره عثماني باعث به وجود آمدن شبکه ارتباطي و داد و ستد تجاري ميان گيلان و برسا(bursa) در آسياي صغير شد.
ونتيس يادآور شد: راه استانبول اهميت بسزايي در طول قرن نوزدهم به ويژه بعد از معرفي کشتي بخار در درياي سياه پيدا کرد.
119/
انتهای پیام/