وي افزود : راه ابريشم که ارتباط شرق و غرب بوده و سه کشور هم کيش و هم فرهنگي يعني ايران ،افغانستان و تاجيکستان را به هم پيوند مي داد ، در زمان تاسيس شوراي سابق با مشکلات بسياري روبه رو شده و از رونق افتاد.
اين مقام مسؤول گفت : با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي شاهرگهاي راه ابريشم گشوده شده و مجددا اهميت از دست رفته خود را بازيافت .
اين مدرس زبانهاي باستاني ادامه داد : راه ابريشم از طريق سه شاخه از چين به تاجيکستان وارد مي شود و امروز در اين کشور شاهد تسهيل رفت و آمد ماشينهاي بزرگ کشور چين هستيم.
سيمالدين با بيان اينکه در اين مسير تاريخي آباد ، مهمانپذير ها و مردمان و قبايل آريايي گوناگوني مشاهده ميشدند ، گفت : زبان غربي ايران _ پارتي و فارسي ميانه _ از خراسان تا باختر و سپس ترکستان چين انتقال يافتهاند.
وي افزود : در مسير راه ابريشم جز زبان غربي ايران ،زبانهاي ديگر شرق ايراني نيز مانند باختري ، سغدي و ..وجود داشته و از خود آثار با ارزشي بر جاي گذاشتند ،
اين عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب پارسي افزود : زبان پارتي نيز زاده خراسان است و زماني در استخر مرکز دولت اشکاني رواج داشته و به ترکستان چين منتقل شده است.
وي ادامه داد : زبان امروز ما هيچ اثري از سغدي باستان ،سکايي باستان و خوارزمي باستان ندارد و در قرن 1 صاحب زباني هستيم که بايد دوستش بداريم و از آن دفاع کنيم./122
انتهای پیام/