مازندران ابريشم بافي را در حافظه ميراث معنوي گنجاند

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران در گفتگو با ميراث آريا(CHTN) با بيان اين مطلب افزود: فن آوري مهارت‌هاي پرورش کرم ابريشم، ابريشم کشي و ابريشم بافي با همکاري بخش پژوهش مردم شناسي و بخش پژوهش صنايع‌دستي اين اداره کل در فهرست ميراث معنوي به ثبت رسيد.

اسدالله محمدپور رعايت موازين استانداردهاي بين المللي توليد در هنگام نوغان داري و توليد پيله، ريسندگي ابريشم، رنگرزي و بافت پارچه هاي ابريشمي را داراي ارزش افزوده بالا و مقرون به صرف دانست که قابليت اشتغال زايي و ارزآوري دارد.

وي از جمله ويژگي‌‌هاي بافته‌هاي ابريشمين استان مازندران را استفاده از روش‌ها و دستگاه‌هاي ساده با نقوش بسيار پيچيده‌اي بيان کرد که در ديگر مناطق جهان با کارت‌هاي ژاکارت يا دستگاه‌هاي خاصي بافته مي‌شود.

اين مقام مسوول اضافه کرد: اين استادکاران سنتي براي ايجاد اين نقوش که در زمينه بافت نيز داراي حالت جناقي است براي استفاده از نخ‌هاي رنگي محدوديتي ندارند بدين ترتيب که به کمک شيوه‌هاي خاص چله کشي و انتخاب رنگ‌ها و پودهاي رنگي مي‌توانند چهارخانه‌هاي درهم تنيده با زمينه بافت به حالت جناقي، بزرگ و کوچک را توليد کنند.

محمدپور با اشاره به پژوهش‌هاي انجام شده، خواص و ويژگي‌هاي متعدد بافت ابريشم استان مازندران، خواص درماني آن و توليد درآمد در استان مازندران، بيان داشت: اين اداره کل در نظر دارد برنامه‌هاي منسجم و مستمري را براي احيا، اشتعال زايي و در آمدزايي در استان مازندران انجام داده و اين سياست را در قبال ساير رشته‌هاي صنايع‌دستي داراي قابليت و توانايي اشتغال و در آمد و صادرات را انجام دهند.

119/

انتهای پیام/

کد خبر 1389120317