وي با بيان اينکه در گذشته بيشترين مشکل کشور در حوزه بهداشت و درمان مربوط به اطفال، واکسن و بيماريهاي اسهال بود که با برنامهريزيهاي مدون اميد به زندگي در کشور افزايش يافت، گفت: در حال حاضر بيشترين معضل بهداشتي کشور در زمينه سوء تغذيه و چاقي به خصوص در مورد کودکان و نوجوانان است.
فرسار تصريح کرد: امروزه به دليل تغييرات عمده در زندگيها از جمله کم تحرکي، اتومبيل سواري، انتقال بازي کودکان به پشت کامپيوترها و استفاده از تغذيه غلط با فستفود دچار معضلات عمده سوء تغذيه و چاقي شدهايم.
وي اظهار داشت: مسائل تغذيه کشور ما به تنهايي شباهتي به کشورهاي غرب و کشورهاي جهان سومي ندارد بلکه آميزهاي از هر دو است که حل آن مستلزم کار فرهنگي در حوزه مصرف صحيح مواد غذايي از جمله روغن، افزايش تحرک و ورزش بين کودکان و نوجوانان است زيرا تشخيص زودرس سوء تغذيه و چاقي بسيار مهم است.
فرسار به بزرگترين مشکل کودکان ايراني که سوء تغذيه است اشاره کرد و گفت: در اين راستا اگر تشخيص سوء تغذيه و چاقي دير صورت پذيرد عوارض بسياري از جمله ديابت، عوارض مفصلي و چشمي را در برخواهد داشت که باعث هزينههاي بسيار زيادي براي خانوادهها و کشور ميشود.
وي با بيان اينکه درمان چاقي در صورت تشخيص زودرس بسيار آسان است ادامه داد: در صورت تشخيص دير چاقي بايد درمان اين معضل به صورت تيمي از متخصصان از جمله مددکار اجتماعي، روانشناس، پزشک و متخصص تغذيه صورت پذيرد که منجر به هزينههاي بالا و مشکلات عديدهاي براي فرد بيمار، خانواده و جامعه ميشود.
فرسار اظهار داشت: براي اجراي برنامه بسيج کشوري اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي تاکنون بيش از يکصد هزار بروشور در اين زمينه چاپ شده است که 50 هزار نسخه آن توزيع و 60 هزار نسخه ديگر در مدارس و مراکز بهداشتي بين عموم جمعيت هدف توزيع ميشود.
وي افزود: جمعيت هدف پوشش دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در حال حاضر 10 ميليون نفر است و در اين راستا اين دانشگاه بر اساس سياستهاي وزارت بهداشت در اين هفته نحوه صحيح تغذيه و موارد جلوگيري از سوء تغذيه و چاقي را در مراکز بهداشتي، خانههاي بهداشت، مدارس و مهدکودکها همزمان و همسان با ديگر دانشگاههاي علوم پزشکي در کشور ايجاد ميکند.
فرسار تصريح کرد: روند چاقي در دنيا و همچنين در کشور روز به روز در حال افزايش است و بايد اقدامات پيشگيري را در اين حوزه لحاظ کنيم زيرا چاقي جدا از معضلاتي که خود آن براي فرد در بر دارد منجر به معضلات و بيماريهاي ديگري از جمله ديابت، قلبي عروقي و فشار خون و همچنين دردهاي مفاصلي ميشود.
وي بيان داشت: طبق آمارهاي سال 77 وزارت بهداشت، 4.6 درصد پسران و 4.1 درصد دختران مبتلا به چاقي بودهاند که طبق آخرين آمارها در سال 80 اين روند در پسران به 5.3 درصد و در دختران به 8.7 درصد افزايش يافته است.
فرسار اضافه کرد: طبق آخرين آمار وزارت بهداشت 40 درصد مردان و 52 درصد زنان سنين 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن و چاقي هستند که اين امر در زنان نيز منجر به پوکي استخوان ميشود.
وي اظهار داشت: برنامه بسيج کشوري اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي براي نخستين بار در کشور از 3 تا 10 اسفند در مراکز بهداشتي، خانههاي بهداشت، مدارس و مهدکودکها اجرا ميشود.
وي اضافه کرد: در اين راستا جشنوارههاي غذا در مراکز بهداشتي و در مدارس نيز اجرا خواهد شد و در هر شهرستان 2 بوفه مدارس نمونه به عنوان بوفههاي منتخب و برگزيده معرفي و از آنان تقدير ميشود.
فرسار خاطرنشان کرد: براي اجراي برنامه بسيج کشوري اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه صحيح با محوريت پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در سراسر کشور وزارت آموزش و پرورش و شهرداريها نيز با وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور همکاري ميکنند.202
انتهای پیام/