وي با اشاره به اينکه احياي دوباره اين کاروانسرا نقش موثري در بازشناساندن تاريخ و توسعه صنعت گردشگري منطقه خواهد داشت، نزديکي اين کارونسرا به فرودگاه بيناللملي امام خميني(ره) و قرار گرفتن در محور تاريخي _ فرهنگي را از ديگر عوامل جلب گردشگر در رباط کريم برشمرد.
لاريجاني با تاکيد بر اينکه قسمت زيادي از آسيبهاي وارده به اين کاروانسراي تاريخي به دليل وجود بناهاي فرسوده مجاور آن بوده و آسيبهاي رطوبتي و تحميل فشار به بدنه خارجي بنا از جمله آنهاست، افزود: با وجود آنکه مرمت داخلي اين بناي با ارزش به اتمام رسيده در مرمت بدنه خارجي با مشکلاتي مواجه هستيم.
به گفته وي تملک و آزادسازي حريم اطراف کاروانسراي حاج کمال مهمترين اقدام براي جلوگيري از وارد شدن آسيبهاي بيشتر به اين اثر ارزشمند تاريخي است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران به اعتبارات در نظر گرفته شده در دور اول سفر استاني رييس جمهور جهت تملک و آزادسازي بناهاي تاريخي استان از جمله کاروانسراي حاج کمال اشاره کرد و افزود: اين اداره کل همچنان پيگير دريافت اعتبارات مصوب جهت آزادسازي حداقل 27 پلاک مجاور کاروانسراي حاج کمال است.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران کاروانسراي حاج کمال از جمله بناهاي مربوط به دوره قاجار است که از سوي شخصي خير به نام نام حاج کمال در سال 1245 هجري قمري در محله بازار رباط کريم بنا شد.
کتيبه سردر ورودي که در مراحل مرمت از سردر ورودي جدا شده و داخل بنا نصب شده و روي آن نام «خواجه کمال» به چشم ميخورد گواه اين مدعاست.
اين کاروانسرا که به سبک 2 ايواني با مصالحي از آجر، سنگ با ملاط گچ، گل و آهک ساخته شده در سال 1356 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
/115
انتهای پیام/