مهدي ارباب نيا افزود: 370 ميليون ريال از اين مبلغ در تهيه طرح و مابقي آن در اجراي اقدامات اضطراري از جمله شمع زني، استحکام بخشي، تثبيت جداره هاي در حال تخريب، پوشش هاي حفاظتي، دفع آب هاي سطحي و مسير بازديد گردشگر در حال هزينه است.
وي با بيان اينکه مجموعه معماري ارزشمند ياد شده در سال 1310 در آثار ملي ثبت شده، ادامه داد: از کوه خواجه به نام هاي اوشيا، کوه رستم و کوه خدا نام برده مي شود.
معاون ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان تصريح کرد: کهن دژ، بقاياي بزرگترين مجموعه معماري خشت و گلي ايران در عهد اشکانيان(پارتيان) در دامنه جنوبي کوه خواجه سيستان قرار گرفته است.
وي با تأکيد بر اينکه اين محل براي نخستين بار توسط اشتاين شناسايي شده، گفت: اين بنا به عنوان بقاياي پرستشگاهي از مذاهب معرفي شد.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه سال ها بعد هرتسفلد نيز به مطالعه و حفاري در بخش هايي از اثر اقدام کرد، بيان داشت: اين مجموعه بقاياي کاخ فرمانروايي پارت ها در سده اول ميلادي است که در دوران ساسانيان به آن الحاقاتي صورت گرفته است.
معاون ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان يادآور شد: از ديگر باستان شناساني که در اين مجموعه مطالعه کرده اند مي توان به محمود موسوي و منصور سيد سجادي اشاره کرد.
وي خاطر نشان کرد: اين کاخ با شکوه و عظيم در شيب دامنه کوه خواجه قرار گرفته و پي و ازاره آن سنگ چين و ديگر مصالح بکار رفته در آن خشت و گل است.
معاون ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان افزود: کاخ داراي سه حصار اصلي است که ميان حصار اول و دوم قسمت عامه نشين بوده است.
112/
انتهای پیام/