وي با بيان اين که ميراث فرهنگي متعلق به همه مردم است افزود: همه تلاشمان در سالهاي اخير تبيين همين موضوع و تشويق حضور مردم و نهادهاي ديگر در بحث ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري کشور بوده است.
معاون رئيس جمهور افزود: تنها راه مشارکتدادن مردم و نهادها تفويض اختيارات به آنهاست و در همين راستا سازمان ميراث فرهنگي سال گذشته همه استانداريهاي کشور را بسيج کرده و اختياراتي را در حوزه حفاظـت از آثار تاريخي به آنها واگذار کرده است.
وي با انتقاد از نگاه مديريتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور در سالهاي گذشته گفت: متأسفانه اين سازمان پيش از اين با نگاه انحصارگرايانه مديريت شده و فضا براي حضور افکار و شخصيتهاي متعدد فراهم نبوده است.
بقايي با بيان اين که سازمان ميراث فرهنگي از اين نگاه متضرر شده و انرژيهاي بسياري را در پس اين نگاه از دست داده است ، گفت: امروز زمان جبران است ، در سازمان به روي همه علاقهمندان و متخصصان گشوده شده و ايدههاي نو فرصت بروز پيدا کردهاند .
اين مقام مسوول بر اين مهم که مديريت ميراث فرهنگي به تفکري اجتماعي نياز دارد،تاکيد کرد و افزود: مردم بهترين متوليان ميراث فرهنگي کشور هستند و سياست سازمان در سالهاي اخير نيز بر اين مهم استوار است که از توان و تخصص اهالي فن، متخصصان و دانشجويان در تصميماتي که سازمان اتخاذ ميکند ،استفاده شود.
وي تصريح کرد :در دولت نهم بودجه سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري کشور تا 10 برابر افزايش يافته و مسؤولان نسبت به سازندگي بيشتر و رونق افزون تر اين حوزه تلاش کردهاند.
اين مقام مسؤول يکي از مشکلات سازمان ميراث فرهنگي را کمبود مديران زبده با توانايي مديريت اجتماعي دانست و گفت : حضور جوانان در صحنه اين خلا را جبران خواهد کرد.
بقايي با اشاره به تشکيل شوراي باستانشناسي کشور در سازمان نيز گفت : يکي از سياستهاي هميشه من در طول دوران مديريتم استفاده از ظرفيتهاي مرکز آموزش عالي ميراث فرهنگي بوده است و در حال حاظر نيز آمادگي داريم از توان کانون فارغالتحصيلان مرکز آموزش عالي ميراث فرهنگي استفاده کنيم.
وي همچنين افزود : از سال آينده تمام قراردادهاي منعقد شده در اين سازمان توسط اينترنت منتشر شده و در دسترس عموم قرار ميگيرد./122
انتهای پیام/