اسدالله محمدپور با توجه به اطلاعات جمع آوري شده از اهالي، قدمت اين روستا را مربوط به دوران پيش از اسلام عنوان کرد و افزود: اين روستا به عنوان منطقه نمونه گردشگري مازندران اعلام شده است.
وي اضافه کرد: بررسي و کنکاش پيرامون بافت معماري روستاي بليران، جنس مواد و مصالح مصرفي سازههاي معماري اين روستا و مصاحبه با سالمندان مشخص کرد تمام مواد مصالح مصرفي در ساخت سازههاي معماري اين روستا همانند گل، چوب و سنگ به طور کامل بومي بوده است.
اين مقام مسوول استفاده از اين مواد و مصالح داراي چندين مزيت دانست و گفت: مصالح مصرفي جز ساختار محيط، همساز و هماهنگ با فرهنگ بومي ساکنان آن منطقه بوده و با گذشت زمان در اثر تخريب صدمهاي به محيط زيست و اکوسيستم منطقه وارد نميکند.
وي مزيت ديگر را کاهش هزينه ساخت به دليل وجود مصالح بومي در منطقه عنوان کرد و افزود: تمام اهالي روستا در تهيه مصالح و ساخت و ساز خودکفا بوده و نياز به نيروي خارجي براي انجام فعاليتهاي خود ندارند.
محمدپور از جمله مناطق توريستي و گردش پذير روستا به قلعه هليارتپه، قلعه تسکه سراو، قلعه ارشديرون، قلعه خشت سي، رودخانه و مرتع لاله زار، چشمه و مرتع کار چنگوم، آب معدني لاله زار و امام زاده ولي اشاره کرد.
119/
انتهای پیام/