نمايش چهلستون اصفهان در موزه صنايع دستي سعدآباد

به گزارش ميراث آريا(chtn)به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد، مريم فدايي با اعلام اين خبر گفت: تابلوي نقاشي آبرنگ با عنوان \"چهل ستون اصفهان\"، با قوه تخيل هنرمند آن استاد مصورالملک، به بازآفريني بخشي از زندگي درباري و مراسم جشن و شادي خاندان صفويه مي پردازد.

مسئول موزه صنايع دستي معاصر ايران افزود: اين اثر در ابعاد 40 در50 سانتي متر و با رنگ غالب آبي بر زمينه روشن نقاشي شده و امضاي مشهور استاد نيز بر زمينه آن مشاهده مي شود.

وي ادامه داد: اثر مذکور با عمق نماي تک نقطه اي ترسيم گشته است و به نوعي استفاده از علم پرسپکتيو را در نقاشي دوره معاصر ايران به تصوير مي کشد.

فدايي يادآور شد: در اين نقاشي که به سبک صفوي تهيه شده است تمام افراد بنا به مضمون اجتماعي نقاشي هاي آن مکتب، به نمايش زندگي افراد در بارگاه صفوي مي پردازد و در آن افراد را در کسوت کفترباز، رمال، رامشگر، سفير خارجي و ... نشان مي دهد.

اين کارشناس مسئول ضمن معرفي استاد مصورالملک گفت: وي از مشهورترين نقاشان دوره معاصر بوده و فرزند محمد حسن نقاش است که به سال 1268 خورشيدي در محله نوي اصفهان بدنيا آمد، پدربزرگ او زين العابدين و جد او محمدکريم از نقاشان بنام بودند.

وي خاطر نشان کرد: مصور الملک هنر قلمدان سازي را نزد پدر فرا گرفت و پس از انقلاب مشروطه به کار قلمکار پارچه روي آورد و بعدها نيز در هنر مينياتور سازي، شبيه سازي، رنگ و روغن، آبرنگ، تذهيب و نقشه قالي و کاشي به استادي رسيد.

فدايي در ادامه اظهار داشت: مصور الملک اولين مرمت کار نقاشي هاي چهلستون بود که در دهه 20 خورشيدي به اين کار همت گماشت و تنها فردي است که بر کار مرمت تابلوهاي طره تالار اصلي اين کاخ نظارت و فعاليت مستقيم داشته است.

وي در سال 1398 هجري قمري چشم از جهان فرو بست و در تکيه لسان الارض تخت فولاد اصفهان بخاک سپرده شد.

وي در پايان افزود: در مجموعه آثار موزه صنايع دستي معاصر تعدادي از نقاشي اين استاد بصورت نقاشي بر ميناي فلز بصورت ديوارکوب نگهداري مي شود و تنها اثر نقاشي شده آن به شيوه آبرنگ، تابلوي مشهور به \"چهل ستون اصفهان\" است که در طبقه دوم اين موزه در معرض ديد عموم قرار دارد.

علاقمندان جهت بازديد از اين اثر مي توانند در ايام نوروز همه روزه (به استثناي 13 فروردين) از ساعت 9 الي 17:30 به نشاني خيابان وليعصر، شهيد فلاحي(زعفرانيه سابق)، انتهاي خيابان شهيد طاهري، مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد مراجعه کنند./104

انتهای پیام/

کد خبر 139001106