کشف اسکلت‌هايي هشت هزار ساله در ترکيه

به گزارش ميراث آريا(Chtn)،‌ بقايايي از اسکلت دو انسان متعلق به هشت هزار و 500 سال پيش، در کاوش‌هاي باستان‌شناسي منطقه ينيکپاي شهر استانبول کشف شد که به گفته کارشناسان، از قديمي‌ترين بقايايي انساني شناسايي شده در ترکيه کنوني به شمار مي‌رود.

ياسمين ايلماز، کارشناس تاريخ و ديرينه‌شناسي دانشگاه استانبول و مسوول شناسايي اسکلت‌هاي کشف شده گفت: اين قبرها، از جمله قديمي‌ترين مدفن‌هاي شناخته شده در منطقه آناتوليا به شمار مي‌روند زيرا تا کنون آثار و نشانه‌هايي با اين قدمت در اين کشور مشاهده نشده است.

وي افزود: استفاده از قالب‌هاي چوبي که تا به امروز سالم مانده اند، براي پوشاندن تابوت‌ها، از جمله عواملي است که اين يافته‌ها را نسبت به ديگر آثار کشف شده متمايز مي‌سازد.

از سوي ديگر، تابوت‌هاي کشف شده، اولين نمونه‌هايي از آلات تدفيني باستاني به شمار مي‌روند که همراه با پوشش‌هاي چوبي خود در اين منطقه کشف شده اند. طبق نظر محققان، چنين چوب‌هايي معمولا پس از 15 تا 20 سال فرسوده شده و از بين مي‌روند اما اين آثار حتي پس از گذشت هشت هزار سال، همچنان سالم باقي مانده بودند.

سيري چوملچي، مدير پروژه کاوش‌هاي درياي مرمره نيز اعلام کرد، اکنون به وضوح مشخص شده است که اين آثار و قبرها متعلق به 6500 سال پيش از ميلاد مسيح بوده و تابوت‌ها نيز به همان دوره تعلق دارند. با اين وجود آزمايشات دي ان اي و کربن14 قدمت دقيق آنها را تعيين خواهد کرد و همچنين نشان خواهد داد مردم اين منطقه از کجا به آناتوليا مهاجرت کرده اند.

گفتني است تا پيش از اين باستان‌شناسان قدمت شهر استانبول را 2500 سال اعلام کرده بودند اما با آغاز کاوش‌هاي جديد اين قدمت به بيش از هشت هزار سال افزايش پيدا کرد./109

انتهای پیام/

کد خبر 139001151