حميد عمراني رکاوندي با اعلام اين مطلب افزود: اين عمليات مرمتي در راستاي اقدامات استحفاظي و جلوگيري از تخريب ايوان صورت ميگيرد.
او در ادامه آسيبهاي ايوان را برشمرد و گفت: ترکهاي ايجاد شده در ايوان غربي و رطوبت زياد ديوارهها و جرزهاي بنا از آسيبهاي جدي اين بنا به شمار ميرود.
معاون ميراث فرهنگي اين اداره کل به اقدامات مرمتي اين بنا اشاره داشت و تصريح کرد: برداشتن اندودهاي گچي داخل ايوان که به دليل رطوبت زياد و به مرور ايام فرسوده شده ، بلوکاژ کف ايوان به دليل رطوبت زياد بنا، استحکام بخشي جرزهاي جلوي ايوان و گنبد آن و ساماندهي فضاي داخلي ايوان از جمله اقداماتي است که درايوان غربي مسجد جامع گرگان صورت مي گيرد.
عمراني در ادامه به اعتبار عمليات مرمتي مسجد جامع گرگان اشاره داشت و گفت: اين بنا با اعتبار 200 ميليون ريال از رديف اعتبارات استاني در سال جاري مرمت ميشود.
او خاطر نشان کرد: مسجد جامع گرگان يکي از آثار و بناهاي تاريخي و مذهبي شهر گرگان است که در سدههاي پنجم و ششم يعني اواسط دوره سلجوقي ساخته شده است.
عمراني يادآور شد: اين مسجد درمحدوده بافت تاريخي شهر گرگان ساخته شده و بازار نعلبندان و ساير ابنيههاي تاريخي در مجاور آن شکل گرفته است.
مناره آجري کتيبه به خط کوفي با تزيينات آجري و با موءذنه چوبي سفال پوش به صورت کلاه فرنگي در گوشه غربي ورودي جنوبي احداث شده که کهنترين بخش سازه معماري مسجد جامع محسوب ميشود، اين مسجد داراي يک حياط مرکزي به صورت دو ايواني و به همراه شبستان است که از معماري خاص دوره اسلامي به شمار ميرود.
او گفت: تزيينات معماري که در ساخت مسجد جامع گرگان بکار برده شده ترکيبي از آجرکاري و گچ بري بوده که در دورههاي بعد ، از کاشي نيز استفاده شده است.
او تصريح کرد: مساحت مسجد جامع گرگان که در بافت تاريخي شهر گرگان واقع شده، حدود يک هزار و ۶۰۰مترمربع است و تاريخ بناي اين مسجد قديمي در سال ۸۱۴ ه. ق بوده و در تاريخ هجدهم تيرماه سال ۱۳۱۱ با شماره ۱۸۱به عنوان يکي از آثار تاريخي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
/104
انتهای پیام/