راه‌اندازي مرکز منطقه‌اي مطالعات يونسکو در تهران

معاون ميراث‌فرهنگي کشور در گفتگو با ميراث آريا(chtn)،‌ اظهار داشت: تأسيس مرکز منطقه‌اي مطالعات پاسداري از ميراث‌فرهنگي و معنوي در حوزه آسياي ميانه و غربي پس از تأييد در کميسيون فرهنگي براي تأيين تکليف به صحن علني مجلس فرستاده شده و صبح امروز با رأي حداکثري نمايندگان ملت مصوب شد.

مسعود علويان‌صدر گفت: اين دفتر فرصتي استثنايي براي ايران است و فرصتي را فراهم مي‌آورد تا اقتدار فرهنگي خود را در حوزه‌هاي آموزشي و پژوهشي در منطقه به نمايش بگذاريم.

اين مقام مسوول با بيان اينکه تأسيس اين مرکز ظرفيت‌هاي مهمي را براي پرونده‌هاي مشترک بخصوص موضوعاتي که آثار يا زمينه‌هاي فرهنگي ايران را در کشورهاي مختلف رصد مي‌‌کنند فراهم خواهد کرد، گفت: آموزش‌هاي کشورهاي منطقه در حوزه ميراث‌فرهنگي، شناسايي مواريث معنوي مشترک در سطح منطقه و تلاش براي پاسداري آن‌ها از مسووليت‌هايي است که بر عهده اين مرکز گذاشته شده است.

او برنامه‌ريزي و اجراي طرح‌هاي حفاظتي و احيايي در زمينه ميراث معنوي منطقه، ايجاد زمينه‌هاي مناسب براي انتقال بهينه ميراث معنوي ميان نسل‌ها از طريق فراهم کردن زمينه‌هاي شناخت مطلوب آن‌ها در سطح ملي_منطقه‌اي، ايجاد زمينه مناسب براي صدور ميراث معنوي ايران در سطح منطقه و صدور ميراث مشترک ايراني به کشورهاي ديگر در سطح بين‌الملل را از ديگر وظايف اين مرکز مطالعاتي عنوان کرد.

علويان‌صدر گفت: تصويب اين لايحه در صحن علني مجلس فرصتي را فراهم مي‌کند تا چشم‌انداز 1404 را در خصوص به دست‌آوردن ظرفيت‌هاي منطقه‌اي و تعالي کشور محقق کنيم.

به گفته معاون ميراث‌فرهنگي کشور ايجاد مرکز منطقه‌اي‌ مطالعات ميراث معنوي يونسکو در تهران با تصويب در صحن علني مجلس وارد فاز اجرايي مي‌شود.

بيست و هشتم آوريل سال 2010 تفاهم‌نامه تأسيس مرکز منطقه‌اي مطالعات پاسداري از ميراث فرهنگي و معنوي در حوزه آسياي ميانه و غربي به امضاي حميد بقايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري وقت و ايرينا بوکووا مدير کل يونسکو رسيد.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390013125