عمومي‌‌سازي آموزش گليم‌بافي در خوسف

مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خوسف در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، افزود: از آنجايي که حفظ، احياء و کمک به ادامه روند توليد صنايع‌دستي از اهم مأموريت‌هاي اداره کل ميراث فرهنگي استان است، دوره گليم بافي در راستاي جلوگيري از منسوخ شدن اين رشته بومي و اشتغالزا برگزار مي‌شود.

«محمد رضا ملاکي» ادامه داد: گليم دستبافته‌اي بدون پرز است که در توليد آن از نخ ابريشمي و يا پنبه‌اي استفاده مي‌شود.

او اضافه کرد: نقوش در گليم بافي با عبور دادن پرزهاي رنگي از بين تارها شکل مي‌گيرد و برهمين اساس گليم‌ها در سراسر کشور در طرح‌ها و نقوش مختلفي بافته مي‌شوند.

مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي خوسف تصريح کرد: نقوش مورد استفاده در بخش خوسف، اغلب به صورت هندسي و انتزاعي است.

اين مقام مسوول با بيان اينکه گليم‌هاي خوسف با توجه به نوع بافت و جنس به نام‌هاي ساده، دورو و ورني ناميده مي‌شوند، گفت: از اين گليم‌ها در گذشته به عنوان زيرانداز، خورجين و نمکدان استفاده مي‌شده است.

«ملاکي» تأکيد کرد: گليم امروزه کاربرد قديم خود را از دست داده و به صورت تزييني به عنوان کوسن، رويه مبل، پادري و ديوار کوب مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

او در ادامه اظهار داشت: نگاه جدي به شيوه‌هاي آموزشي در بخش صنايع‌دستي بسيار اهميت دارد و دستيابي به اين مهم نيازمند تطبيق شرايط امروز جامعه با حفظ شاخصه‌ها و مؤلفه‌هاي فرهنگي است.

مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خوسف خاطرنشان کرد:‌ در امر آموزش بايد چگونگي به کارگيري و استفاده از تکنولوژي در توليد صنايع‌دستي با دقت نظر بيشتري صورت گيرد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390013139