«عليرضا رازقي» تأکيد کرد: اين کارگاه آسياب سنتي، امکانات تهيه ترکيبات اوليه، حوضچهها و فضاي عملآوردن و ورز دادن گل، اتاقهاي قالبگيري آجر و کاشي و کورههاي پخت را شامل ميشود.
او اضافه کرد: دستگاههاي برش، فضاهاي بستهبندي و نگهداري آجرهاي توليد شده از ديگر امکانات موجود در اين کارگاه به شمار ميآيد.
«رازقي» با اشاره به اينکه استادکاران و متخصصان با تجربهاي در اين مجموعه فعاليت دارند، تصريح کرد: بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته دو شيوه فعاليت براي کورههاي پخت آجر و کاشي سنتي درنظرگرفته شده است.
او با بيان اينکه در شيوه نخست کورهها به صورت دائمي فعال هستند، ادامه داد: در اين کورهها شاهد آموزشهاي مستقيم عملي در کارگاه پويا و زنده توليد آجر و کاشيهاي سنتي خواهيم بود.
به گفته مدير مجموعه پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه کورههاي دائمي به منظور بهرهمندي گروههاي دانشجويي و گردشگري پويا شدهاند.
اين مقام مسوول ضمن دعوت از عموم متخصصان و دانشجويان مرمت، معماري و ديگر رشتههاي مرتبط به بازديد از اين کورهها، افزود: افرادي که به بازديد از اين بخش احساس نياز و علاقه ميکنند، ميتوانند پس از هماهنگي با مديريت مجموعه با توليد کاشي و آجر سنتي آشنا شوند.
مدير مجموعه پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه دليل ديگر راهاندازي اين کورهها را تأمين نيازهاي موردي، مصالح سنتي و فعاليتهاي عمراني اين مجموعه دانست و اضافه کرد: در اين کارگاه آجر و کاشي در مقياس مورد نياز توليد خواهد شد.
112/
انتهای پیام/