به گفته او تاکنون بازديد از باغ ملي گياهشناسي تنها براي متخصصان و دانشجويان رشتههاي مرتبط امکانپذير بود که با رايزنيهاي انجام شده امکان برگزاري تورهاي بازديد از اين باغ براي ساير علاقهمندان نيز فراهم شده است.
«احساني» افزود: با توجه به جاذبههاي متنوع باغ و دارابودن گياهان انواع زيستگاهها همچون هيرکاني، زاگرس، اروپا، امريکا و غيره که حاصل بيش از 35 سال تلاش و پشتکار پايهگذاران اين باغ است شرکتکنندگان در اين تور ميتوانند چندين اقليم ايران و جهان را در زماني کمتر از نيمروز مشاهده کنند.
او با بيان اينکه باغ ملي گياهشناسي ايران در پيکانشهر کرج قرار دارد، گفت: وسيله اياب و ذهاب، راهنما، کارشناس گياهشناسي و وروديه باغ از خدمات اين تور است.
باغ گياهشناسي مکاني است که در آن مجموعهاي از گياهان بومي و غيربومي در فضاي باز و گلخانهاي کاشته ميشود و نقش مهمي در زمينههاي مختلف تحقيقاتي و نيز آشناسازي مردم با اهميت گياهان و لزوم حفاظت از آنها برعهده دارد.
از سوي ديگر باغ گياهشناسي محلي است براي نگهداري ذخيره ژنتيکي گياهان در خطر انقراض که عمليات اجرايي آن در سال 1347با واگذاري قطعه زميني از مراتع ملي شده در اراضي چيتگر واقع در کنار اتوبان تهران – کرج آغاز شد.
مساحت باغ حدود 145هکتار و ارتفاع آن از سطح دريا هزار و 320 متر بوده و داراي آب و هواي نيمه خشک با بارندگي متوسط ساليانه 240 ميليمتر است.
بخشهاي مختلف باغ گياه شناسي ملي ايران عبارتند از : بخش جنگل خزري، ناحيه زاگرس، ناحيه البرز، ناحيه ايران و توراني، باغ پياز، باغ ميوه ايراني، باغ چين و ژاپن، باغ سيستماتيک، گياهان دارويي، آربراتوم، منطقه نمايش گياهان زينتي، قطعه آموزشي و نمايشي، هيماليا، جنگل و گردشگاه.
/115
انتهای پیام/