تخصيص 10 درصد از اعتبارات گردشگري به کاروان‏هاي راهيان‌‌نور

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، معاون گردشگري کشور در آخرين نشست رسانه‌اي «حميد بقايي» به ارائه توضيحاتي درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه گردشگري جنگ پرداخت و با اعلام اين خبر افزود: در سال 85 فعاليت‌هاي بسيار خوبي در حوزه گردشگري جنگ صورت گرفت، به طوري‌که در اين سال تهيه طرح جامع گردشگري جنگ مصوب و به دنبال آن ستاد گردشگري جنگ تشکيل شد.

او به تدوين اساسنامه گردشگري جنگ به عنوان ديگر اقدام صورت گرفته در اين سال اشاره کرد و بيان داشت: همچنين در اين سال مبلغ پنج ميليارد ريال به نيروهاي مقاومت بسيج براي کاروان راهيان‌نور و مطالعه امکان‌سنجي به منظور خارج کردن کاروان راهيان‌نور از يک حرکت قشري، فصلي و مقطعي به يک حرکت همه‌زماني و همه‌مکاني و همگاني تخصيص داده شد.

«يزداني» متذکر شد: تشکيل کميته‌هاي گردشگري جنگ در سازمان ميراث‌فرهنگي و پنج استان مرزي غرب کشور، توليد و انتشار ويژه‌نامه‌هاي ميراث‌ماندگار در اين زمينه، کمک به اردوهاي راهيان‌نور و بسيج مساجد و واگذاري اعتبار کاروان راهيان‌نور به استان‌ها نيز از فعاليت‌هايي است که در سال 86 انجام شد.

او اظهار داشت: ايجاد بانک اطلاعاتي در بخش يادمان‌هاي دفاع مقدس، ايجاد و راه‌اندازي سايت «صراحت» به عنوان سايت خبري - تحليلي و شبکه پيامک ستاد گردشگري جنگ، بازسازي و مرمت مکان اقامتي کاروان راهيان‌نور در محل قرارگاه حضرت اميرالمومنين(ع) در استان ايلام با اعتباري بيش از 2 ميليارد و 200 ميليون ريال و احداث زيرساخت‌هاي گردشگري جنگ در استان کرمانشاه با اعتباري بيش از 2 ميليارد و 200 ميليون ريال نيز از ديگر اقدامات صورت گرفته در اين حوزه است.

«يزداني» از مطالعه و احداث اماکن اقامتي کاروان راهيان‌نور در پادگان شهيد محلاتي اهواز و پادگان شهيد اژدري آبادان با اعتباري بيش از چهار ميليارد و 500 ميليون ريال، واگذاري اعتبار جهت آغاز به کار عمليات اجرايي موزه دفاع مقدس در تهران با اعتباري بيش از 12 ميليارد ريال، واگذاري اعتباري به مبلغ 16 ميليارد ريال به پايگاه مقاومت بسيج به منظور حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس و پشتيباني از کاروان راهيان‌نور به عنوان ديگر اقدامات صورت گرفته در حوزه گردشگري جنگ اشاره کرد.

او گفت: از فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين رابطه در سال 87 مي‌توان به آغاز تدوين طرح جامع گردشگري جنگ با اعتبار بيش از چهار ميليارد و 600 ميليون ريال، اجراي تورهاي متعدد براي خانواده‌هاي جنگ 33 روزه لبنان به منظور بازديد از اماکن و جاذبه‌هاي گردشگري کشور، برگزاري تور راهيان‌‌نور براي نخبگان علمي کشور، خبرنگاران و خانواده‌هاي معظم شهدا اشاره کرد.

معاون گردشگري کشور همچنين با اشاره به احداث اماکن اقامتي کاروان‌هاي راهيان‌نور در منطقه عملياتي فتح‌المبين و هويزه با اعتباري بيش از 17 ميليارد ريال، گفت: همچنين اماکن اقامتي کاروان‌هاي راهيان‌نور در بيمارستان‌هاي صحرايي مريوان در استان کردستان با اعتباري بيش از 900 ميليون ريال مرمت و بازسازي شدند.

او از احداث و ساماندهي گلزار شهداي شهرستان ورامين، شهرک واوان و موزه شهداي زن در تهران و انجام مطالعه به منظور احداث يادمان شهيد ابوترابي در استان خراسان‌رضوي، احداث موزه بزرگ دفاع مقدس با اعتباري بيش از 14 ميليارد و 290 ميليون ريال و اجراي فاز مطالعاتي و اجرايي موزه‌هاي دفاع مقدس در استا‌هاي کشور با اعتباري بيش از 7 ميليارد و 400 ميليون ريال به عنوان ديگر اقدامات صورت گرفته در اين حوزه نام برد.

او با بيان اينکه در سال 88 نيز فعاليت‌هاي مشابهي انجام شده است، گفت: در سال 89 موفق به تدوين 90 درصد از طرح جامع گردشگري جنگ شديم، علاوه بر اين کارگروه‌هاي استاني گردشگري جنگ در استان‌هاي خوزستان، ايلام، کردستان، کرمانشاه و آذربايجان غربي تشکيل شد.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: منطقه شرهاني، مرکز فرهنگي اروميه و منطقه قلاويزان نيز به عنوان مناطق گردشگري جنگ در سال 89 به ثبت رسيدند.

او متذکر شد: در اين راستا همچنين بانک اطلاعاتي يادمان‌هاي دفاع مقدس و مسيرهاي گردشگري جنگ، ويژه‌نامه‌هاي مربوط به دفاع مقدس و گردشگري و انواع اقلام فرهنگي مربوط به جنگ تهيه و توليد شد.

«يزداني» با بيان اينکه از موضوعاتي که به شدت مورد توجه سازمان ميراث‌فرهنگي قرار دارد، توسعه گردشگري مذهبي است، خاطرنشان کرد: پيش از اين يک حلقه مفقوده در بحث گردشگري مذهبي وجود داشت و آن فقدان کارگروه زيارت بود که با عضويت و حضور فعال مراکز مهم تصميم‌گيري که در اين حوزه دخيل خواهند بود اين کارگروه تشکيل و از ضمانت اجرايي برخوردار خواهد شد.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390022018