پايه‌ريزي معماري ايران بر مبناي مفاهيم معنوي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون ميراث فرهنگي کشور در نشست مسوولان بهسازي آثار تاريخي و بافت‌‌هاي فرسوده کلان‌شهرها گفت: عناصر شهري بايد به عنوان يک کل در نظر گرفته شوند.

«مسعود علويان صدر» افزود: سازمان ميراث فرهنگي يک سازمان منفک شده در توسعه مديريت شهري نيست و تلاش ما اين است که با همکاري و همياري مسوولان شهري کشور بتوان در خصوص بافت‌هاي ناکارآمد شهري اقدامات مناسبي صورت پذيرد.

او افزود: شهر به عنوان يک مجموعه بايد تمامي عناصر آن با هم ارتباط داشته باشند و واحدي منسجم را تشکيل دهند و جدايي‌سازي هر يک از عناصر شهري لطمه‌اي که به بافت‌هاي مختلف شهر وارد مي‌کند.

او ادامه داد: اگر اسناد را بررسي کنيد اولين گامي که در بافت‌‌ها و آثار تاريخي که در شهرها وجود دارند ايجاد فرسودگي مي‌کند برنامه‌ريزي ناقص در شناخت عناصر تشکيل دهنده شهر و جدا کردن اين عناصر از قسمت‌هاي ديگر شهر است.

علويان تصريح کرد: بافت‌هاي تاريخي اگر از شهر جدا شوند به عبارتي قلب تپنده شهرها را از آن‌ها جدا کرده‌ايم و فرسودگي اين آثار ماحصل فرآيند برنامه‌ريزي ناقصي است که به اين آثار تحميل مي‌‌شود.

او بيان داشت: شهر داراي عناصر واحدي است که اگر اين اجزا را از آن بگيريم ديگر به عنوان شهر به حساب نمي‌آيد و اولين قدم حفظ و احياي آثار تاريخي شناخت اجزا و بافت‌هاي تاريخي شهر است.

اين مقام مسوول ادامه داد: توجه به تاريخ معماري و شهرسازي و نحوه شکل‌گيري فضاها با هدفمندي و الگوي خاصي مي‌تواند در اين راستا حائز اهميت باشد.

او ادامه داد: اگر شهرسازي براساس نيازها انجام نشود و فضاهايي که مورد نياز انسان‌ها است در آن در نظر گرفته نشوند بسيار خسته‌کننده و فرسودگي آن‌ها زودتر خواهد بود.

او خاطرنشان کرد: ايجاد فضاهايي که براي زندگي روزمره انسان‌ها در آثار تاريخي در نظر گرفته شده‌اند شاه‌بيت تفکر خلاق ايرانيان است که در معماري ايراني به عنوان شاخصه اصلي ديده مي‌شود.

/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390022130