بررسي طرح نجات‌بخشي آثار صخره‌اي طاق‌بستان

مدير پايگاه ميراث‌فرهنگي طاق‌بستان در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، اظهار داشت: طي چند روز گذشته معاون ميراث‌فرهنگي کشور از آثار صخره‌اي طاق‌بستان بازديد کرد و مقرر شد به منظور مرمت اين آثار، طرحي که از پيش تهيه شده بود در جلسه‌ کميته فني سازمان با حضور کارشناسان و متخصصان اين حوزه مورد بررسي قرار گيرد.

«سيامک خديوي» با بيان اينکه طرح نجات‌بخشي اين آثار با عنوان «خشک‌سازي، مقاوم‌سازي و ماندگار سازي آثار صخره‌اي طاق‌بستان» در دو مرحله تهيه شده است، خاطرنشان کرد: پس از بررسي، الويت‌ها مشخص و با نتايج حاصل از اين جلسه چگونگي آغاز کار مشخص خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: طرح فوق در هشت بند مختلف از جمله پژوهش خشک‌سازي و افزايش حاشيه امنيتي نقش‌ها، پيشنهاد حفاظت و ماندگاري و پايدارسازي آثار صخره‌اي، بررسي پارامترهاي مکانيکي در توده سنگي منطقه طاق‌بستان و بررسي فرسودگي و خرابي نقوش ناشي از آب، مطالعات زمين‌شناسي و سنگ‌شناسي طاق‌بستان و مطالعه ساختار هيدروليکي منطقه طاق‌بستان تهيه شده ‌است.

خاطرنشان مي‌شود، مجموعه تاريخي طاق‌بستان که مربوط به دوران ساسانيان است، شامل دو قسمت طاق بزرگ و طاق کوچک مي‌شود که تاج‌گذاري و گرفتن فره‌ايزدي از اهورامزدا را توسط اردشير، شاپور و صحنه‌هايي از شکارهاي خسروپرويز ساساني را به تصوير کشيده است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 1390022411