ناراحتي قلبي، بيماري رايج مصر باستان

به گزارش ميراث آريا (chtn)،‌ باستان‌شناسان با تصوير برداري سي‌تي‌اسکن از موميايي يک شاهزداه مصري به نام « آهموس‌مريت آمون» که در فاصله سال‌هاي 1580 تا 1550 پيش از ميلاد در شهر «طبس» زندگي مي‌کرد دريافتند که او يکي از اولين قربانيان آرتروز قلبي بوده است.

بررسي‌هاي بيشتر دانشمندان بر روي بدن موميايي شده اين شاهزاده و 52 موميايي ديگر نشان داد که تمامي ساکنان مصر باستان گياه، ميوه و يا مقدار کم گوشت تغذيه نمي‌کردند بلکه اشراف‌زادگان يا کاهنان از غذاها و مشروبات الکلي که به خدايان اهدا مي‌شده‌اند تغذيه کرده و اغلب به بيماري‌هاي قلبي مبتلا بودند.

«گرگوري توماس» رييس بخش پزشکي هسته‌اي دانشگاه کاليفرنيا گفت: تصاوير سي‌تي‌اسکن به دست آمده از شاهزاده حاکي از آن است که او در حدود سن 40 سالگي مرده و از نوعي انسداد شريان يا گرفتگي سه رگ اصلي قلب رنج مي‌برده‌ است.

«توماس» با اشاره به اينکه چنين امراضي امروزه از طريق عمل باي‌پس درمان مي‌شوند افزود: اين گونه بيماري‌ها در اغلب موميايي‌هاي متعلق به مصريان باستان ديده شده است.

به گفته باستان‌شناسان، نقش و نگارهاي موجود بر ديوار معابد مصري که کاهنان و اشراف‌زادگان را در حال خوردن گوشت، کيک و يا نوشيدني‌هاي الکلي نشان مي‌دهند به وضوح بروز چنين بيماري‌هايي را نيز در آن‌ها به اثبات مي‌رسانند.
109

انتهای پیام/

کد خبر 139002282