ميراث معنوي متعلق به هويت يک ملت است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «محمدرضا سعيدآبادي» در مراسم پاسداشت ثبت جهاني مهارت فرش‏بافي کاشان در فهرست ميراث معنوي يونسکو اظهار داشت: امروز براي قدرداني و ارج نهادن به زحمات استادي گردهم آمده‏ايم که با تلاش خود توانست يکي از ميراث ناملموس کشورمان را به صورت جهاني ثبت کند.

او با اشاره به اينکه ثبت جهاني مهارت فرش‏بافي کاشان با همت «محسن محسني» محقق شده، افزود: يونسکو در قالب چهارگروه اقدام به ثبت جهاني آثار مي‏کند.

دبيرکل کميسيون ملي يونسکو بناهاي تاريخي مثل ميدان امام و چغازنبيل را از گروه‏هايي دانست که در فهرست ميراث معنوي جاي گرفته و ادامه داد: ميراث طبيعي کشورمان نيز از ويژگي‏هاي منحصر به فردي برخوردار است مي‏توانند به فهرست ميراث جهاني افزوده شوند.

او ادامه داد: ميراث ناملموس از جمله مهم‏ترين مواردي است که جايگاه خود را در ميراث جهاني يافته و دربردارنده آداب و رسوم، جشن‏ها، عزاداري‏ها و صنايع‏دستي است.

«سعيدآبادي» با تأکيد بر اينکه تاکنون چندين اثر معنوي ايران به فهرست ميراث جهاني راه يافته، اظهار داشت: پس از ثبت ميراث معنوي نوبت به ميراث مستند ديداري و شنيداري مي‏رسد.

به گفته اين مقام مسوول ميراث معنوي نه تنها متعلق به يک قرن و يک مکان نيست بلکه بايد براي آيندگان در سراسر جهان نگهداري و حفظ شود.

او گفت: ميراث ناملموس ابزاري به تصوير کشيدن هويت‏هاي يک ملت است و اگر با ديدي جدي به آن نگاه نشود در آينده بسياري از اين ميراث نابود مي‏شوند.

«سعيدآبادي» به تفاوت مرگ ميراث‏فرهنگي و ناملموس اشاره کرد و افزود: اگر يک اثر از ميراث‏فرهنگي از بين رود تمامي دنيا آگاه مي‌شوند و اين در حالي است که مرگ ميراث معنوي بسيار خاموش است.

او يادآور شد: اگر چه جهاني‏شدن بسيار خوب به نظر مي‏رسد و باعث گسترده‏تر شدن افق‏هاي فکري مي‏شود، اما در صورت توجه نکردن به آن خطر يکسان‏سازي فرهنگي در سراسر جهان را به وجود مي‏آورد.

دبيرکل کميسيون ملي يونسکو در پايان خاطر نشان کرد: همانگونه که مرگ يک حيوان به محيط زيست آسيب وارد مي‏کند مرگ ميراث معنوي نيز ظلم به بشريت است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 139002284