«مسعود اسکندري» بيان کرد: در کتاب تپه عليکش پيشينه تاريخي و موقعيت جغرافيايي استان ايلام و شهرستان دهلران، شرايط زيست محيطي دشت دهلران، بررسي کلي اقليم منطقه، سوابق مطالعات باستانشناسي در دهلران و تپه عليکش، راههاي دسترسي به تپه عليکش، بررسي معماري و تغذيه و صنايع منطقه مورد مطالعه قرار گرفته است.
به گفته اين مقام مسوول، تپه باستاني عليکش در نزديکي دهلران قرار دارد و در آن سه دوره فرهنگي مشخص شده است که در هرکدام از آنها ميتوان نوع خاصي از معماري را مشاهده کرد و در اين منطقه بيش از 30 هزار قطعه سفال به دست آمده است که آنها را در هفت گروه طبقهبندي کردهاند.
مديرکل ميراثفرهنگي استان ايلام در معرفي کتاب کاوشهاي شهر تاريخي سيمره نيز گفت: اين کتاب حاصل 9 فصل کاوش باستانشناسي در اين شهر تاريخي است.
او افزود: نتايج و يافته هاي کاوشها و پژوهشهاي باستانشناسي در محوطه درهشهر استان ايلام که در سالهاي 1374 تا 1382انجام شده در قالب کتاب کاوشهاي شهر تاريخي سيمره به چاپ رسيده است.
«اسکندري» اظهار داشت: اين کتاب شامل سه بخش معماري، تزيين معماري (گچبريها) و مطالعات انجام شده است که در کاوشهاي باستانشناسي به دست آمده و معرفي شدهاند.
مدير کل ميراث فرهنگي استان ايلام بيان کرد: همچنين با مطالعه اين کتاب ميتوان به اين نکته دست يافت که اطلاعات تاريخي و باستانشناسي مربوط به سده اوليه اسلامي بسيار اندک است و انتشار اين کتاب ميتواند مرجعي براي شناسايي هنر و تمدن ايران در اين برهه مهم تاريخي باشد.
/117
انتهای پیام/