او با اشاره به اينکه گلابگيري به شيوه سنتي در سالهاي دور توسط بسياري از بانوان جهت رفع نياز گلاب خود انجام ميشد، گفت: سال گذشته از هشت تا 9 باغ گلمحمدي موجود در گيلان، پنج تن گل محمدي برداشت شد که با همکاري جهاد کشاورزي و ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان از اين پس ميتوان محصول گل محمدي را به محصولات استان گيلان اضافه کرد.
«هاديپور» افزود: با توسعه گلابگيري در استان گيلان ميتوان علاوه بر ايجاد اشتغال، از مهاجرت بسياري از روستائيان به شهر جلوگيري کرد و با توجه به اينکه کشاورزي يکي از پايههاي اصلي استان گيلان است با هر يک از محصولات ميتوان گامي موثر در راستاي توسعه کشاورزي برداشت.
دبير اجرايي جشنواره فرهنگي گل محمدي و گلابگيري سنتي روستاي گيلده گفت: برگزاري اين جشنواره همراه با اجراي بازيهاي محلي (کشتي گيلهمردي، بازي پاچو) و اجراي ساز و سورناي محلي و موسيقي محلي و اجراي لافندبازي و مراسم آئيني عروس غوله و عروسبران سنتي بوده است.
او در ادامه گفت: همچنين در اين روز نمايشگاه عرضه و توليد محصولات صنايعدستي و غذاهاي محلي و پوشش محلي و اجراي زنده گلابگيري سنتي و گلابگيري نيمه صنعتي نمادين به معرض نمايش بازديد کتنندگان گذاشته شد.
دبير جشنواره در پايان خاطرنشان کرد: اين جشنواره از سوي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان و با همکاري فرمانداري، بخشداري مرکزي و احمد سر گوراب، دهياري و شوراي اسلامي گيلده و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي، تربيتبدني، آموزشوپرورش، هلالاحمر، کتابخانههاي عمومي، شهرداري شفت و احمدسرگوراب، نيروي انتظامي، سپاه، جهاد کشاورزي شفت و شوراي بخش مرکزي، دهياريها و شوراهاي اسلامي شهرستان شفت برگزار شد.
/117
انتهای پیام/