ساماندهي محوطه‌هاي تاريخي، اولويت استان مرکزي در سال 90

«محمدحسين فراهاني» در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn) با اعلام اين خبر افزود: ساماندهي محوطه‌هاي تاريخي تعيين حريم، ثبت‌، گمانه‌زني و حفاري‌هاي باستان‌شناسي را شامل مي‌شود.

او اعتبار پيشنهادي براي ساماندهي تپه‌ها و محوطه‌هاي تاريخي استان را يک‌ميليارد ريال عنوان کرد و بيان داشت: در اين ميان ساماندهي و تعيين حريم قانوني تپه‌ها و محوطه‌هاي باستاني در اولويت قرار دارند.

«فراهاني» اولويت برنامه‌هاي هدف‌گذاري باستان‌شناسي استان در سال‌جاري را نيز تعيين تکليف حريم محوطه‌ها و تپه‌هاي تاريخي با اراضي کشاورزي و باير مجاور و ساماندهي امور حفاظتي در اين بخش عنوان کرد.

او شهر زيرزميني ذلف‌آباد و محوطه تاريخي خورهه محلات را از اولويت‌هاي حوزه باستان‌شناسي استان برشمرد و گفت: همچنين تپه سرسختي شازند و تپه‌کله دشت‌ ساوه نيز از ديگر اولويت‌هاي استان در سال‌جاري هستند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان مرکزي با بيان اينکه تاکنون 48 تپه و محوطه باستان‌شناسي در سطح استان به صورت علمي تعيين حريم شده‌اند، بيان کرد: در صورت تخصيص اعتبارات برنامه‌هاي حفاري و گمانه‌زني در مناطق ديگر استان نيز دنبال مي‌شود.

«فراهاني» متذکر شد: سال‌ گذشته نيز 400 ميليون ريال اعتبار به حوزه باستان‌شناسي استان اختصاص داده شد که عمده اين اعتبارات در حفاري‌هاي باستان‌شناسي خورهه محلات و ذلف‌آباد فراهان و ساماندهي محوطه‌هاي تاريخي استان صرف شد.

او با بيان اينکه در سال‌جاري ساماندهي اراضي محوطه تاريخي ذلف‌آباد، ايجاد ديواره حفاظتي و پيگيري سايت موزه اشياي اکتشافي آن دنبال مي‏شود، بيان داشت: از برنامه‌هاي شاخص خورهه محلات نيز در سال جاري ساماندهي حريم، پيگيري مسايل قانوني، نشان‌گذاري و نصب تابلو و علايم است.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 139003025