کار خالصانه در سازمان ميراث‌فرهنگي عبادت است

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، «حميد بقايي» رئيس پيشين سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در مراسم توديع خود از اين سمت و معارفه «روح‌الله احمدزاده» رئيس جديد اين سازمان گفت: گذشته يک ملت بيانگر ظرفيت‌ها، اصالت‌ها و هويت آن ملت است و از اين رو تاريخ يک ملت گنجينه‌اي ارزشمند به شمار مي‌رود.

او با يادآوري اين جمله از امام‌خميني(ره) که «تاريخ معلم انسان است»، به تاريخ پر فراز و نشيب ايران اشاره کرد و افزود: تاريخ ايران گوياي حق‌طلبي، عدالت محوري، ظلم‌ستيزي، هنرورزي و عشق به انسان‌ها است؛ ايرانيان در طول تاريخ خود هيچگاه ظالم، ستمگر و استعمارگر نبودند و فرهنگ هيچ ملتي را از بين نبردند، بلکه منشا فرهنگي ساير ملت‌ها نيز بودند.

معاون اجرايي رئيس جمهور ادامه داد: بزرگ‌ترين ميراث‌ کهن ايرانيان پذيرش مذهب شيعه و پيروي از آل‌علي است که سرنوشت بس عظيمي براي ايرانيان رقم زد، تا جايي‌که امروز تنها کشور شيعه جهان ايران است؛ پس سادگي است اگر بخواهيم اين انتخاب را امري عادي تلقي کنيم.

او با بيان اينکه کشتار و نابودي جزء مسلم تاريخ کشورهاي استعمارگر است، بيان کرد: بيش از نيمي از فجايع تاريخي در اروپا و در خلال جنگ‌هاي جهاني اول، دوم و بالکان اتفاق افتاده است که حدود 60 ميليون انسان در جريان اين جنگ‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

اين مقام مسوول در نهاد رياست جمهوري خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ و تمدن ايران را در کفه‌اي بگذاريم خواهيم ديد که مدعيان تمدن قادر به هم‏وزني با آن نيستند.

«بقايي» به حضور خود در سازمان ميراث‌فرهنگي اشاره کرد و بيان داشت: در مدت شش سال حضور در اين سازمان همواره خود را خادم ملت ايران و مطيع دستورات رياست جمهوري مي‌دانستم و تمام تلاش خود را براي حفظ و حراست از فرهنگ اين مرز و بوم مبذول داشتم.

او در ادامه به ارائه گزارش عملکردي در خصوص فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين سازمان در دولت‌هاي نهم و دهم اشاره کرد و گفت: ثبت آثار جهاني مهمترين اتفاق در اين سازمان بود؛ از مجموع 12 اثر ثبت شده در فهرست جهاني هفت اثر تا پيش از دولت‌ نهم در فهرست جهاني به ثبت رسيده بودند که در شش سال گذشته پنج اثر ديگر نيز به اين فهرست اضافه شدند.

«بقايي» از بيستون، مجموعه کليساهاي تاريخي ايران، سازه‌هاي آبي شوشتر، بازار تبريز و بقعه شيخ‌ صفي‌الدين اردبيلي به عنوان پنج اثر ثبت شده در ميراث جهاني در شش سال گذشته نام برد و گفت: ثبت جهاني مسجد جامع اصفهان و باغ‌هاي تاريخي ايران براي سال آينده و گنبد قابوس و مساجد تاريخي ايران براي سال بعد از آن در دستور کار قرار گرفته است.

رئيس پيشين سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ابراز اميدواري کرد تا پايان دولت دهم تعداد آثار ثبت شده در فهرست ميراث‌جهاني در دولت‌هاي نهم و دهم از آثار ثبت شده در دوره‌هاي قبل پيشي بگيرد.

او در بخشي ديگر با بيان اينکه در فاصله سال‌هاي 1309 تا 1384 تعداد 13 هزار اثر شناسايي و در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است، گفت: از سال 84 تا کنون تعداد 17 هزار اثر تاريخي شناسايي و ثبت شده است؛ به عبارتي از مجموع 30 هزار اثر ثبت شده در فهرست ميراث ملي 60 درصد آن در دولت‌هاي نهم و دهم به ثبت رسيده است.

«بقايي» در تشريح عملکرد موزه ملي در شش ساله گذشته به برگزاري دو نمايشگاه بزرگ ايران در مکزيک و برزيل اشاره کرد و گفت: به دنبال برگزاري اين نمايشگاه‌ها هم اکنون کشورهاي آلمان، هلند، بلژيک، کره‌جنوبي و چين نيز خواستار ميزباني از نمايشگاه‌ آثار ايراني هستند.

او ادامه داد: در بخش داخلي نيز برگزاري پنج نمايشگاه در استان‌هاي کشور و ميزباني از 11 نمايشگاه ديگر در دو سال گذشته در کارنامه موزه ملي ايران به چشم مي‌خورد.

«بقايي» با بيان اينکه همچنين از سال 1975 هيچ ساماندهي در اشياي موزه ملي ايران انجام نشده بود، گفت: در سال 89 کار ساماندهي اشياي موزه ملي ايران آغاز شد؛ برآورد انجام کار سه سال بود که خوشبختانه تاکنون ساماندهي دو انبار از سه انبار موزه به پايان رسيده و در مجموع کار حدود 60 درصد پيشرفت داشته است.

سرپرست نهاد رياست‌جمهوري گفت: حکم دادگاه استرداد اشياي شيکاگو و گالري برکت نيز از مهمترين رخدادهاي فرهنگي در حوزه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در چند سال اخير بود.

او همچنين خاطرنشان کرد: براي نخستين‌‌بار در تاريخ موزه ملي ميزباني از اشياي ساير موزه‌هاي جهان با نمايش منشور کورش در سال گذشته آغاز شد و در آينده‌اي نزديک سکه‌هاي ايراني، رومي و يوناني موزه بلژيک در موزه ملي به نمايش گذاشته مي‌شوند.

«بقايي» همچنين عملکرد اين سازمان را در حوزه گردشگري موفق خواند و گفت: تا پيش از دولت نهم آمار ورود گردشگران خارجي به کشور 850 هزار نفر بود که اين آمار در سال 89 به 3 ميليون نفر رسيد.

او متذکر شد: در حوزه گردشگري داخلي نيز تا سال 84 آمار دقيقي در دست نيست، اما با شکل‌گيري ستاد دائمي تسهيلات سفرهاي کشور تنها در سال 89 شاهد انجام 160 ميليون نفرسفر در کشور بوديم که هر سال رشد 25 درصدي را نسبت به سال قبل از آن نشان مي‌دهد.

«بقايي» با بيان اينکه سازمان ميراث‌فرهنگي در برگزاري هفته‌هاي فرهنگي تاکنون عملکرد خوبي داشته است، گفت: در حوزه خصوصي‌سازي نيز عمارت مسعوديه به بخش خصوصي واگذار شد تا به عنوان نخستين‌ هتل موزه در شهر تهران مورد بهره‌برداري قرار بگيرد.

معاون اجرايي رئيس‌جمهور در ادامه با اشاره به افزايش صادرات صنايع‌دستي گفت: صادرات صنايع‌دستي نيز در سال‌هاي 80 تا 84 حدود 37 ميليون دلار بود که اين رقم از سال 84 تا 89 و با استناد به آمار گمرک جمهوري اسلامي ايران به 800 ميليون دلار رسيد.

او با بيان اينکه در جهان تاکنون براي 250 رشته صنايع‌دستي مهر اصالت صادر شده است، بيان داشت: از اين تعداد 116 مهر اصالت به آثار ايراني تعلق گرفته است که شش مورد آن به پيش از سال 84 و 110 مورد آن در دولت‌هاي نهم و دهم صادر شده است.

«بقايي» همچنين از برگزاري دو جشن جهاني نوروز در دو سال اخير به عنوان برگ‌زرين ديگري از عملکرد سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نام برد.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390030413