او با اشاره به اينکه کشورهاي بزرگ فعال در عرصه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي امروز ميلياردها دلار از اين طريق نقدينگي دارند، اظهار داشت: نقدينگي سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي تايلند و هند سالانه 20 ميليارد دلار برآورد ميشود.
مدير گروه تراش دانشگاه علمي کاربردي مشهد اضافه کرد: در بخش واردات انواع سنگهاي خام نيز عربستان با ورود سالانه 600 تن سنگ قيمتي و نيمهقيمتي در رتبههاي نخست قرار دارد.
«پيشبين» بيان داشت: طبق بررسيهاي انجام شده کشورهاي آسيايي بزرگترين صادرکنندگان سنگهاي خام و کشورهاي اروپايي واردکننده اين توليدات هستند.
اين کارشناس عرصه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي را داراي مزيتهاي بسيار اقتصادي دانست و گفت: عدم نياز به سوخت و انرژي در مراحل توليد و فرآوري از جمله اين مزيتها است.
مديرعامل موسسه آموزشي و پژوهشي الماس آسيا همچنين تأکيد کرد: براساس تحقيقات انجام شده از مرحله شناسايي و اکتشاف کانيها تا پايان مرحله تراش حدود 200 حرفه به واسطه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي ايجاد ميشود.
او بر لزوم فعاليت افراد آموزش ديده در عرصه جواهر سازي تأکيد کرد و خاطرنشان کرد: اين افراد بايد در عرصه سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي آموزشهاي لازم را فرا گرفته باشند.
«پيشبين» در ادامه اظهار داشت: گوهرشناسان و فعالان عرصه جواهرسازي امروز بايد توانايي تشخيص سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي، درجهبندي سنگها براساس استانداردهاي روز و امکان شناخت سنگهاي طبيعي از مصنوعي را داشته باشند.
مدير گروه تراش دانشگاه علمي کاربردي مشهد در پايان گفت: پيشبرد مهمترين اهداف در بخش سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي نيازمند همراهي بيشتر بخش خصوصي و دولت است.
111/
انتهای پیام/