«اميد عزيزي» با اشاره به احياي زائرسراي بقعه امامزاده عون ماسوله خاطرنشان کرد: به مناسبت برگزاري جشن عيدانه مصادف با نوروز 90، پايگاه ميراثفرهنگي شهر تاريخي ماسوله با همکاري بخش خصوصي و هيات امناي امامزاده عون علي (ع) نسبت به برپايي نمايشگاه نگارههاي قديمي و آثار و اشيا تاريخي و صنايعدستي ماسوله در مکان زائرسرا اقدام کرد.
او با بيان اينکه بناي موسوم به زائرسرا قريب به 20 سال متروکه و کاربري انبار داشته است، گفت: با انجام عمليات توانبخشي و مرمتهاي موضعي، احياي اين بناي متروکه با تغيير کاربري به نمايشگاه دائمي در دستور کار قرار گرفت و در نظر است پس از تامين اعتبار لازم، اين مجموعه به موزه آستان مقدس امامزاده عون ماسوله تبديل شود.
اين مقام مسوول در اداره کل ميراثفرهنگي استان گيلان تصريح کرد: طرح بازسازي گنبد امامزاده عون بن محمد حنيفه بن علي(ع) بنا بر مستندات موجود، هسته اوليه بافت تاريخي ماسوله را شکل داده است. اين مجموعه برخوردار از جايگاه منحصر به فرد مکاني و معنايي براي مردم اين شهر تاريخي بوده و هم اکنون شامل گنبدخانه، مسجد جامع، مسجد رواق و غيره است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان گيلان اظهار داشت: در ابتداي دهه مياني قرن اخير مصادف با ديگر تصميمات غيرکارشناسي اتخاذ شده همچون استقرار بناهاي اداري در وجه جنوبي ماسوله رودخان، گنبد مخروطي شکل بارگاه امامزاده که وجه مميزه آرامگاه علويان و بزرگان شيعه در نواحي شمالي و بسياري از نقاط ايران بوده است، تخريب و گنبد منارههاي فعلي بدون هماهنگي با سوابق معماري بومي منطقه جايگزين آن شد.
او گفت: خارج از مباحث گونهشناختي پوشش در معماري، متاسفانه گنبد و به ويژه منارههاي فعلي به دليل وارد کردن بار مضاعف، ساختار سازهاي بنا را دچار اختلال کرده و ترکهاي ناشي از آن در بخش شرقي ديواره گنبدخانه به وضوح قابل مشاهده است.
«عزيزي» يادآور شد: با توجه به هماهنگي به عمل آمده با قطب علمي بافتهاي تاريخي، دانشگاه شهيد بهشتي در نظر است مطالعات اجرايي بازسازي گنبد به شکل اصيل خود صورت پذيرد و نتايج کاربردي حاصل شود.
/117
انتهای پیام/