«سوسن چراغچي» افزود: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري طبق قوانين و مقررات موضوعه کشور متولي اصلي حمايت از ميراثفرهنگي ايران بوده و حق انحصاري طرح شکايت عليه مجرمين و متخلفين ميراثفرهنگي در جرايمي مانند حفاري غير مجاز به قصد کشف اشياي عتيقه و اقدام به قاچاق آنها از کشور را داراست.
او گفت: در عين حال امر مبارزه با قاچاق عتيقهجات و پيشگيري از بروز جرم، مستلزم بسترسازي و حمايت و همياري ديگر دستگاهها و ارگانهاي دولتي ذيربط است و برگزاري کارگاه ياد شده با هدف ايجاد ارتباط و همکاري نزديک ميان کارشناسان و مسوولين ذيربط در امر مبارزه با قاچاق عتيقهجات بوده است.
به گفته اين مقام مسوول قاچاق اشياي عتيقه يکي از جرايم سازمانيافته بينالمللي است و پس از مواد مخدر دومين رتبه را در فهرست جرايم سازمانيافته بينالمللي داراست و دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر ملل متحد در تهران با نظارت قوهقضاييه در راستاي اهداف و وظايف خود به امر زمينهسازي و ايجاد آگاهيهاي لازم براي مبارزه با جرايم ياد شده از جمله عتيقهجات ميپردازد.
«سوسن چراغچي» با بيان اين که آگاهيسازي عمومي براي پيشگيري از غارت اموال فرهنگي - تاريخي و بروز قاچاق عتيقهجات نيازمند انجام پژوهش و مطالعات گستردهاي است، گفت: مشارکت پژوهشگاه سازمان در اين برنامه آموزشي از اين منظر صورت گرفته است.
خاطرنشان ميشود؛ برگزاري اين کارگاه با هدف ايجاد هماهنگي ميان مسوولين و کارشناسان دستگاههاي ذيربط و آگاهسازي عمومي با هدف حفظ ميراثفرهنگي به عنوان بخشي از هويت ملي مذهبي ايران صورت گرفته است.
قرار است در آينده همايشها و کارگاههاي ديگري با هدف ياد شده برگزار شود.
122
انتهای پیام/