«امان‌الله قرايي مقدم» جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ميراث آريا (Chtn)، گفت: زماني که عوامل اجرايي مديريت شهري در سطح شهر عمل نادرستي انجام مي‌دهند، مسوولان با عدم توجه به اين موضوع، سبب شکل‌گيري اين حرکت نادرست به‌ صورت يک فرهنگ مي‌شوند که در اين صورت حتي برگزاري دوره‌هايي با نام آموزش شهروندي هم نمي‌تواند اين فرهنگ‌هاي به غلط نهادينه شده را اصلاح کند.

او افزود: در شهرهاي مدرن دنيا، هيچ‌وقت اين همه آشفتگي بصري در ظاهر شهر مشاهده نمي‌شود، اما در تهران مسوولان بدون توجه به اين نکته حتي در تبليغات فعاليت‌هاي خود نيز آشفتگي‌هاي بصري را در سطح شهر گسترش مي‌دهند و در عين حال از آموزش‌هاي فرهنگ شهروندي سخن مي‌گويند.

اين مدرس دانشگاه با اشاره به بي‌تفاوتي‌هاي بعضي از شهروندان تهراني نسبت به کيفيت فضاهاي شهر اظهار کرد: هنگامي که شهروندان براي مشکلات کم‌اهميت خود حساسيتي از سوي مديران شهري نمي‌بينند، به مرور زمان به يک فرهنگ بي تفاوتي نسبت به حقوق شهروندي و فضاهاي زيست‌شهري خود مي‌رسند که سبب عقب‌گرد از تأثير مسلم شهروندان در ويژگي‌هاي کيفي شهر مي‌شود.

«قرايي مقدم» به تأثيرات متقابل شهروندان و مسئولان در ارتقا محيط‌هاي شهري اشاره کرد و گفت: شهروندان و مسئولان هر دو در بالا بردن شاخص‌هاي کيفي شهر، تأثيرگذارند، اما نبايد از تأثير بسيار بالاي نخبگان شهري که از طرف شهروندان، مسئوليت تأثيرگذاري مثبت بر روي شهر را دارند، غافل شد.

او ادامه داد: مسئولان امر و نخبگان شهري مانند تهران به عنوان الگويي براي شهروندان ، نقش بسيار بالايي در زمينه ايجاد فرهنگ صحيح شهروندي دارند و از اين‌رو بايد در انجام تمام فعاليت‌ها در سطح شهر، به شکل اصولي و درست عمل کنند تا در آينده، مشکلات شهروندان با رفتارهاي صحيح خودشان و مسئولان به حداقل رسيده و به سمت يک آرمان‌شهر حرکت کنيم. در واقع همه مسئولان شهري بايد به اين نکته توجه داشته باشند که زماني مي‌توان از آموزش‌هاي شهروندي به اهالي يک شهر صحبت کرد که رفتارهاي غلط اينچنيني در رفتار مسئولان پر رنگ نباشد .

اين کارشناس در خصوص الگوپذيري مديريت شهري از شهرهاي ديگر، تصريح کرد: اگر نتيجه بازديد از عملکرد شهرهاي موفق در مديريت شهري به‌صورت اصولي تحليل شده و منطبق با ويژگي‌هاي بومي اهالي در شهر اجرا شود، موفقيت‌آميز خواهد بود، در غير اين صورت، صرفاً متحمل هزينه خواهيم شد.

او وجود مشکلات و معضلاتي مانند ترافيک و ... در شهر تهران را سبب محصول گسترش يک نوع فرهنگ بي‌توجهي در بين شهروندان دانست و تصريح کرد: اين کاستي‌ها سبب هرج و مرج در شهر شده و مردم نيز به مرور زمان به آن عادت مي‌کنند، در نتيجه اين مقوله به يک الگوي رفتاري نادرست تبديل مي‌شود.

اين مدرس دانشگاه به تصميم‌گيري‌هاي مکرر و متناوب در مديريت شهري اشاره کرد و گفت: تغييرات مکرر در فضاهاي شهري و همچنين تعريف الگوهاي متفاوت در شهر سبب آشفتگي ذهني مردم شده و رفتارهايي اشتباه را شکل مي‌دهد .
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390032210