احياي هنر قفل‏سازي سنتي ايران در نمايشگاه‏هاي صنايع‏دستي

صنعتگر سازنده قفل‏هاي چالشتر و انبرهاي فلزي در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: شناخت مردم از قفل‏هاي سنتي در گذشته بسيار اندک بوده و اين در حالي است که اکنون بازديدکنندگان نمايشگاه‏هاي صنايع‏دستي ارزش اين قفل‏ها را به خوبي درک مي‏کنند.

«نگهدار خواجه‏علي» با اشاره به اينکه دو مهر اصالت در سال 87 به آثار او اختصاص يافته، گفت: در سال گذشته نيز انبر فولادي را ساختم که مهر اصالت گرفت.

او با بيان اينکه احياي صنعت قفل‏سازي ساير استان‏ها در افزايش کيفيت قفل‏سازي سنتي چالشتر مؤثر بوده، ادامه داد: در حال حاضر لرستان، کرمانشاه، اصفهان و فارس از ديگر استان‏هاي مطرح توليدکننده قفل‏هاي سنتي محسوب مي‏شوند.

اين قفل‏ساز که عنوان برترين سازنده ابزار قفل‏سازي را در سال 89 کسب کرده، افزود: قفل‏هاي توليد شده جنبه‏هاي کاربردي و تزئيني دارند.

او مجموعه‏داران خصوصي و موزه‏داران را بهترين خريداران اين قفل‏ها دانست و اضافه کرد: مردم عادي توانايي خريد قفل‏هاي سنتي را براي منازل خود ندارند.

به گفته اين صنعتگر مشبک‏کاري زيره قفل از ديگر ابداعات او است که در آن از طرح‏هاي اصيل ايراني، نقوش اسليمي، لچک و ترنج استفاده مي‏شود.

او با تأکيد بر اينکه 30 اثر شاخص در نخستين نمايشگاه بين‏المللي صنايع‏دستي به نمايش گذاشته، بيان داشت: قفل‏هاي طلاکوب، قفل تلفيقي برنج و فولاد و مسي برخي از آثار عرضه شده در اين نمايشگاه به شمار مي‏آيد.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390032216