برگزاري همايش‏هاي شناخت و معرفي هنر دوره قاجار

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «گلناز شهسواري» در آيين گشايش اين نمايشگاه گفت: اين آثار قرار است مورد مرمت و بازسازي قرار گيرند.

او با اشاره به اينکه مرمت تابلوهاي تالار نظاميه سال گذشته در کارگروه فرهنگ و هنر مطرح شد، اضافه کرد: برخي از اعضا خواستار نمايش اين تابلوها پيش از مرمت شدند.

مسوول نمايشگاه پرده‏هاي تالار نظاميه تصريح کرد: مرمتگران مي‏توانند در جريان بازديد خود از نمايشگاه مذکور، مجموعه فرهنگي - تاريخي کاخ گلستان را در مرمت تابلوهاي تالار نظاميه ياري کنند.

او ادامه داد: اهميت اين آثار به قدري است که همواره پرده‏هاي تالار نظاميه با اثر هزار و يک شب مقايسه مي‏شود.

يکي از نقاشان برجسته کشورمان نيز با حضور در اين مراسم خواستار برگزاري همايش‏هاي متعدد در قالب هنر دوره قاجار شد و افزود: نقاشان اين دوره مهم‏ترين نقاشان اين سرزمين هستند.

«جهانگير کازروني» با تأکيد بر اينکه نقاشان ارزشمند ساير کشورها در جهان و ايران به خوبي شناخته شده‏اند، بيان داشت: متأسفانه ما اطلاعات چنداني از صنيع‏الملک نداريم.

او با تأکيد بر اينکه سبک‏شناسي دوره قاجار خود حوزه وسيعي است که بايد به آن پرداخته شود، خاطرنشان کرد: همواره نگاه ما به آن سوي مرزها بوده و توجه اندکي به داشته‏هاي ارزشمند اطرافمان داشته‏ايم.

او به نامگذاري سال 2003 به نام هزار و يک‏ شب اشاره کرد و گفت: تمامي کشورهاي جهان به جز ايران در آن سال نمايشگاه‏هايي با موضوع هزار و يک شب برگزار کردند.

استادان «منصوره حسيني»، «احمد اسفندياري»، «ايرج اسکندري» و «جهانگير کازروني» از جمله سخنرانان اين نشست بوده‏اند و «محمدرضا فيروزه‏اي»، «آرياسب دادبه»، «فاطمه چاوشي‏نسب» و «کامران صفامنش» نيز از استادان برجسته حاضر در آيين گشايش نمايشگاه پرده‏هاي تالار نظاميه به شمار مي‏آيند.

112/





انتهای پیام/

کد خبر 1390032420